נעם לבנון (19) מרעננה חשב ביחד עם אחותו מה אפשר לעשות כדי למחות נגד הלינץ' התקשורתי שמתנהל בעולם נגד מדינת ישראל בעקבות פרשת המשט. יחד עם כמה חברים הם החליטו ליזום מחאה אינטרנטית מקורית – מחאת ספינות הנייר.

מה שדרוש אלו דברים מאוד פשוטים: נייר, עדיף להיות בקרבת מזרקה או אגם קטן וכמובן מצלמה ויאללה להעיף לפייסבוק. את הנייר מקפלים לספינת-נייר קטנה רושמים על הספינה "להוציא את חמאס מעזה" ומצלמים. בינתיים, המחאה נגד חמאס החלה להתפשט ברחבי העולם והיא הגיעה לאנגליה, ארה"ב ואוסטרליה.

נעם לבנון מיוזמי המחאה, סיפר לסרוגים על הרעיון המקורי. "אחותי התקשרה אלי ואמרה שאי אפשר לשתוק וחייבים לעשות משהו, ואחת החברות הציעה ליצור ספינות נייר ועליהם נרשום משפט שמבטא את שתי המסרים שאנחנו מעוניינים להעביר הלאה שזה – להוציא את החמאס מעזה כי אנחנו לא רוצים מלחמה ואנחנו כן מאמינים שאפשר לעשות שלום ומעוניינים בהידברות, ומצד שני רצינו לכוון את אור הזרקורים לכיוון החמאס והטרור שהם אלה שמובילים למלחמה וגורמים להמשך שפיכות הדמים באזור".

מי שרוצה להשתתף במשט השלום האמיתי של נועם לבנון וחבריו מוזמן לשלוח מייל עם תמונות עם ספינות כמובן לאימייל הבא: noam11lev@gmail.com

מחאת ספינות הנייר בארץ ובעולם:


ספינות הנייר בשדרות


אנגליה


בר אילן


בריכת הנופרים


קליבלנד


רמת גן