שנתיים אחרי שיצאו ממנו בהוראת בית המשפט, יהודים יוכלו לחזור לגור בבית המכפלה בחברון.
גורמים בעמותת 'הרחיבי מקום אהלך' שרכשה את המבנה לפני למעלה מעשור מסרו כי"בהתאם לפסק הדין של בית המשפט העליון המתנו תקופה ארוכה להחלטת הועדה לרישום ראשון. הועדה קיבלה את כל טענותינו וקבעה שרכשנו את הנכס כדת וכדין והורתה לרשום אותו על שמנו. בכך מתאפשרים סוף סוף מגורי המשפחות בבית המכפלה אשר מול מערת המכפלה".
שר התחבורה, חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', התייחס לפסיקת בית המשפט ואמר: "שמחה מהולה בבושה. שמחה עצומה על חזרת היהודים לבית המכפלה בחברון. הצדעה אמתית לכל העוסקים בהרחבת הישוב היהודי בעיר העברית הקדומה בעולם. ובצד זה בושה עמוקה על שזה לקח כל כך הרבה זמן. בושה עמוקה על מסלול הייסורים שהמשפטנים דורשים מהמתיישבים לעבור כדי לאכלס בתים שנרכשו כדת וכדין בכסף מלא. בושה עמוקה על שהמשפטנים האלה עדיין מנהלים את החיים ביהודה ושומרון וטרם החלנו שם את הריבונות, ואיתה את הצדק וההגינות".
סמוטריץ' הוסיף כי "ועם הפנים קדימה, בושה עמוקה גם על כך שרכוש יהודי בן מאות שנים, רכוש שנרכש ע"י רבני חברון שנרצחו בפרעות – עדין נמצא בידיים זרות. 9 חודשים חלפו מאז החליט היועץ המשפטי לממשלה שניתן להוציא את ה"שוק" בחברון מידי הרוצח שיושב על כסא ראש העיר – למה זה עדיין לא בוצע? אני קורא לראש הממשלה לאשר לאלתר את המהלך של השבת הבנים לעיר האבות".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
עמי
יש לתבוע כל המעורבים, כולל המדינה!! לפחות יצא משהו חיובי מהעניין
15:25 27.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתנאל טאוב
כמה י'הודים נרצחו במאורעות תרפ"ט , כאשר התיחסנו לרוצחים הערבים כמו לאחים ?. גם אז האשמה עלינו ?
22:19 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ידיהם דמים מלאו
להעבירם לאברנאל במיידי.
19:36 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירמיהו
תפסיק לבכות להתבכיין ולהתמסכן שלטון ימין הורס את המדינה ארבעים שנה. לא קידמתם כלום חוץ מהרס חורבן ובושה לא תרמתם כלום לתפארת מדינת ישראל
19:19 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שם טוב
אם לא היו המתנחלים הערבים היו רוצחים ודוחפים אותנו לים. מה שהשמאלני הממוצע לא מבין : זה שהערבים לא רוצים שלום !הם רוצים מלחמה והרג.... ויפה שעה אחת קודם תתעוררו
23:20 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק עוצמה יהודית
בגלל דברים כאלה צריך עוצמה יהודית בכנסת כי בלי עוצמה יהודית בכנסת בעוד 5 שניים הכתבות יהיהו על זה שמותר לנו לגור כאן במקום בים. רק עוצמה יהודית הפעם בכל הכוח!!!
18:16 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר