בטורו השבועי 'רביבים' מתייחס רב היישוב וראש הישיבה בהר ברכה, הרב אליעזר מלמד, לשאלת התקיפה העתידית באיראן.
בראשית דבריו מקדים הרב מלמד וכותב "אינני רואה את עצמי כמומחה לאסטרטגיה, אך מכיוון ששאלת ההתקפה על תעשיית הנשק הגרעיני באיראן עומדת על סדר היום הציבורי ונידונה בעשרות כלי תקשורת, אני חש צורך ואף חובה אזרחית להביע את עמדתי."
הרב עצמו, כותב כי למרות שיש צורך להסיר את האיום הגרעיני מעל מדינת ישראל הוא אינו סומך על נתניהו וברק כי יפעלו ממניעים ענייניים:
"ברמה העקרונית ראש הממשלה ושר הביטחון חשים מחויבות לביטחונה של מדינת ישראל. אילו הייתה ניצבת בפניהם הבחירה הקשה, אני משער שהיו מוכנים למסור את נפשם עבור קיומה של המדינה."
"יחד עם זאת, בהיותם ידועים כבעלי אגו נפוח, יש לחשוש שגם מניעים אישיים מדרבנים אותם לפעול באיראן." כותב הרב.
להזכר כמנהיג דגול
על נתניהו כותב הרב מלמד: "למרות היותו אדם מוכשר וחרוץ, ראש הממשלה אינו נתפש כמנהיג גדול בגלל בעיית האמינות הקשה שלו. הוא יכול לשער שלאחר הפצצה מוצלחת באיראן הוא כבר ייחשב מנהיג דגול, מהסוג של בן גוריון ובגין."
ועל ברק: "הקריירה הפוליטית של שר הביטחון נמצאת בשפל מוחלט, בניגוד גמור לתקוותו להיות מנהיג חשוב, מומחה-על לביטחון ופתרון משברים בין לאומיים. הסיכוי היחיד שלו לחזור לזירה כמנהיג ומנצח הוא על ידי הפצצה מוצלחת באיראן.
בסופו של דבר ממליץ הרב: "במצב כזה, מומלץ מאוד לכל השרים והיועצים השותפים באחריות להיות מתונים בשיקול דעתם, ולא להשתלהב מהמרץ של ראש הממשלה ושר הביטחון."
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
אחוזאי
כתוב בפרקי אבות שבעה דברים החכם וחילופיהן בגולם וכן סייג לחכמה שתיקה כנראה שיש לנו עסק עם גולם לא חכם
07:49 23.03.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
22:42 22.03.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
בדברים שכבוד הרב לא מבין בהם. ואולי כבוד הרב יש עוד אנשים "שידועים כבעלי אגו נפוח"חוץ מביב וברק???
21:43 22.03.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
הרב הנכבד-שחרר אותנו מדעתך על כל המנהיגים.אתה הופך עצמך ללעג. השאר בד' אמותיך,ודי.
21:38 22.03.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
הצבא ממילא לא יעבוד כמו שצריך בנושא האיראני כי התקיפה לא נגמרת בהפצצת הכור אלא בעוד מהלכים נוספים של היום שאחרי. ביום שבו צה"ל יתמוך בהתנחלות זה יצביע על זה שהמהלכים...
הצבא ממילא לא יעבוד כמו שצריך בנושא האיראני כי התקיפה לא נגמרת בהפצצת הכור אלא בעוד מהלכים נוספים של היום שאחרי. ביום שבו צה"ל יתמוך בהתנחלות זה יצביע על זה שהמהלכים הנוספים יעבדו כמו שצריך ולכן כדי להפציץ את הכור באיראן כי כל התהליך כולו יעבוד
המשך 15:26 22.03.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
15:05 22.03.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירמיהו
הרב הנכבד כותב פשוט כמו ילד - כמו התקשורת החילונית גם הרב מנתח את המציאות רק דרך שיקולי אגו. חבל. דרושים אנשים שיודעים להתעלות - גם בצורת הדיבור והכתיבה.
14:04 22.03.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר