ככה מתכוננים לסעודה מפסקת ב-Ynet.

במדור האוכל של האתר מביאים המלצה על מסעדה בתל אביב בשם יועזר המגישה לכבוד יום הכיפורים מנות מיוחדות לסעודה המפסקת.

המנות שיוגשו בערב היום הקדוש מוגדרות על ידי שאול אברון, בעלי המסעדה כמסורתיות: "יש לנו מסורת, וגם השנה נגיש בערב יום כיפור ארוחה מפסקת. הארוחה היא שילוב של האוכל שלנו עם אוכל של אמהות ממזרח אירופה וממערבה, שפחות אופייני לתפריט המסעדה בימים כהרגלם."

אז מהי המסורת? כמובן אכילת הקרפלך (כיסונים ממולאים בבשר) אותם נוהגים בקהילות יוצאי אירופה לאכול בסעודה המפסקת.

כנראה שיש כמה שינויים במסורת, כי על פי המתכון, בשביל הבצק משתמשים ב250 מ"ל חלב ו80 גרם חמאה, ובשביל המילוי זנב של בקר, כשכל זה מתבשל במרק עם קילו וחצי בשר בקר.

לחילופין אפשר להזמין את אותה מנה רק שבמילוי יהיו חצי קילו לבבות עוף ועוד חמישה קורקבנים.

שלא תחשבו שבמסעדה לא מתחשבים באלו שצמים ביום הכיפורים. כמו שכותב שאול אברון, בעל המסעדה, המנה העיקרית מורכבת מ"צלחת מ-3 סוגי בשרים קרים, שמחליפה בארוחה המפסקת את צלחת החזירויות, המוגשת אצלנו בימים כהרגלם."

מעניין מה היה קורה אם באתר Ynet היו ממליצים על מסעדת חזיר מוסלמית בצום הראמאדן?