מתכון לסושי בכוסות

רוצים להכין סושי בבית? אבל ממש אין לכם כוח להסתבך עם גלגול קפדני ואצות. מצאנו פתרון פשוט וטעים שתשמחו לאמץ בכל הזדמנות- סושי בכוסות

מנות: 6-8 סושי | פרווה

מצרכים:
1 כוס אורז להכנת סושי
3 כפות חומץ אורז
שמן
למילוי:
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף
1 שן שום, כתוש
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
1/3 1 כוסות קוביות מלפפון קטנות
1 כוס קוביות גזר קטנות
1 אבוקדו, חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק
2 כפות שומשום/קצח
(ניתן להוסיף סלמון או כל תוספת אהובה אחרת)

סרטון להמחשה: הוראות ההכנה למתכון בהמשך>>

אופן ההכנה: 
1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את האורז ו-1/3 1 כוסות מים. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 17-20 דקות, עד שהאורז סופג את המים.

2. מעבירים את האורז לקערה בינונית ומערבבים עם החומץ עד שהאורז דביק מספיק כדי להתגבש לצורה.

3. מרפדים תבנית עם 12 שקעים עגולים בריבועי נייר אפייה משומנים קלות.

4. מחלקים את האורז באופן שווה בין שקעי התבנית, ומהדקים אותו לדפנות כל שקע ליצירת כוסות. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.

5.הכנת המילוי: במקביל, בקערה בינונית, מערבבים יחד את שמן השומשום, רוטב הסויה, חומץ האורז, רוטב הצ'ילי, השום והג'ינג'ר. מערבבים פנימה את המלפפון, הגזר, האבוקדו, הבצל הירוק, השומשום וכל תוספת אהובה אחרת

6. רגע האיחוד: מקלפים את נייר האפייה מכוסות האורז, מחלקים ביניהם את תערובת הירקות ומסדרים את כוסות הסושי על מגש גדול. כשהאורז מגיע לטמפרטורת החדר, מגישים את הסושי.

======================

מקור