בקואליציה מגיבים הערב (שני) להחלטתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה למנוע מראש הממשלה בנימין נתניהו מלמנות את האלוף דוד זיני לראשות השב"כ.

"זיני צריך להתמנות והיא צריכה ללכת הביתה"

יו״ר הקואליציה אופיר כץ אמר: "יועמ״שית פוליטית שנאחזת בקרנות המזבח מנסה לסכל מינוי של אדם משכמו ומעלה לתפקיד קריטי למדינת ישראל, רק בשם המלחמה שלה בממשלה. ראש הממשלה צריך להמשיך בתהליך, זיני צריך להתמנות והיא צריכה ללכת הביתה, עכשיו".

שר החינוך יואב קיש אמר: ״היועמ״שית פוגעת בביטחון ישראל. ‏מדובר בשחקנית פוליטית שכל מטרתה הפלת הממשלה.‏ חובה להמשיך עם מינוי האלוף זיני לראש השב"כ באופן מיידי״.

קרעי: "חוות הדעת הזו היא בניגוד מוחלט לחוק, אסור להכיר בה"

גם שר התקשורת שלמה קרעי התייחס לדבריה ואמר: "לנסות למנוע מראש הממשלה בשעת מלחמה למנות ראש שב״כ זו פגיעה בבטחון המדינה – יש למצות איתה את הדין מיד לאחר הדחתה. חוות הדעת הזו היא בניגוד מוחלט לחוק, לדמוקרטיה ולשכל הישר. אסור להכיר בה או בחוות דעתה בכלל – היא בניגוד עניינים מובנה בשל הליך הדחתה. המצב הזה לא יכול להימשך. כל גמגום, כל ויתור – מוביל לעוד השתלטות של פקידים על שלטון העם. דוד זיני חייב להתמנות – על אפם ועל חמתם. החוק ברור. האחריות ברורה. ההחלטה – רק של הממשלה. לא של עמית. לא של בהרב מיארה".

השר קרעי (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

חבר הכנסת משה סעדה מסר: "הבעיה היחידה שקיימת מבחינת יו״ר האופוזיציה לממשלת ישראל שמכהנת בטעות גם כיועצת המשפטית לממשלה, היא שהאלוף זיני הוא איש המחנה הלאומי ושהוא אינו חלק מהחונטה או חלק מאנשי הקונספציה במערכת הביטחון, ובשביל לסכל מינוי כזה ובשביל לנסות לחבל עוד קצת בעבודת הממשלה – היועצת הלא ראויה מוכנה לפגוע בביטחון אזרחי ישראל".

סעדה הדגיש: "ראש הממשלה חייב לעמוד על המינוי ולפעול שהאלוף זיני יתמנה לתפקיד. הגיע הזמן לעשות סוף פעם אחת ולתמיד לקרקס המסוכן בו פקידה כושלת שמצויה בעצמה בניגוד עניינים עצום עם רונן בר, יוצאת מאיפוס מכתיבה לממשלת ישראל הנבחרת כיצד להתנהג ופוגעת בביטחון האזרחים".

מוקדם יותר הערב מיארה פנתה לנתניהו ומסרה כי: "ראש הממשלה מצוי במצב של ניגוד עניינים ואינו יכול לעסוק במינוי ראש שב"כ". עוד היא מסרה כי "החלטתך בעניין האלוף זיני פסולה ובלתי חוקית".

היועמ"שית דרשה מנתניהו להעביר את ההחלטה לשר אחר שלא הביע את דעתו על האלוף זיני, אך הוסיפה כי יש חשש שתהיה חותמת גומי. כלומר, יהיה קשה מאוד למנות את האלוף זיני מאחר ונתניהו הביע בו עניין.