במפלגות הימין עושים מאמצים כדי לגרום לשרי ש"ס להצביע נגד ההקפאה החדשה ביהודה ושומרון. המצב כרגע בקבינט הבטחוני הוא שבעה תומכים מול ששה מתנגדים כששני שרי ש"ס ישי ואטיאס נמנעים. התנגדותם של שרי ש"ס תמנע את המהלך.

התומכים הם ראש הממשלה נתניהו, שרי העבודה ברק ובן אליעזר, שרי הליכוד שטייניץ, מרידור וסער והשר יובל נאמן. המתנגדים הם שרי ישראל ביתנו ליברמן, אהרונוביץ' ולנדאו, שרי הליכוד יעלון שלום ובני בגין.

שרים וח"כ מהליכוד ביניהם השר יולי אדלשטיין, ח"כ דני דנון וציפי חוטובלי נועדו היום בכנסת ודנו בהמשך המאמצים לשכנע את שרי ש"ס להתנגד בהצבעה. ח"כ דנון, שלח מכתב לרב עובדיה יוסף בו הוא מבקש ממנו להורות לשרים להתנגד למהלך: "אסור כי עוד לחצים וסלי הטבות למיניהם יכריעו או יקבעו את המדיניות של ממשלת ישראל." נאמר במכתב. בסיכום הדיון נאמר כי אלו הם 48 שעות קריטיות עד להצבעה ביום רביעי בקבינט על העסקה האמריקאית.

אתמול הגיעו כמה עשרות פעילים לשכונת הר נוף כדי להפגין מול ביתם של שרי ש"ס. בשלט שנשאו נכתב: "המשך ההקפאה יום הכיפורים של ש"ס".

בינתיים, היה מי שנזכר במודעות הבחירות של ש"ס בו היא מתחייבת לחזק את ההתיישבות ביהודה ושומרון.

ארגון "מטות ערים" מפרסם היום באתרו מודעות בחירות של מפלגת ש"ס בהן נאמר: "תנועת ש"ס תפעל בכל הכח לחידוש תנופת ההתישבות והבנייה בכל רחבי יהודה ושומרון." על משפט זה חתום לא אחר מאשר השר אלי ישי.

הכח לקיים? מודעת בחירות של ש"ס (מטות ערים)

באנר פרסומת של ש"ס לפני הבחירות (מטות ערים)