העיתון הלבנוני אל-אחבאר, מדווח הבוקר על פריצת דרך משמעותית נוספת בשיחות המשא ומתן לעסקת חטופים. על פי הדיווח, נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי קיים אתמול פגישה בהולה עם ראש המודיעין המצרי חסן רשאד, במהלכה נדונו פרטי העסקה המוצעת, שבנוגע אליה גם ישראל וגם חמאס הביעו נכונות.

במקביל, אמש דווח בכאן חדשות כי גורמים המעורים במשא ומתן לעסקה לשחרור חטופים סבורים כי הפעם הסיכויים להגעה להסכם גדולים יותר מכיוון שמי שמנהל את המגעים הם בכירי חמאס בחו"ל, ולא אלה הנמצאים ברצועת עזה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אלי אלבג, אביה של לירי החטופה בעזה (מטה משפחות החטופים)

לפי המקורות, מנהיג חמאס חליל אל-חיה רוצה בקידום העסקה יחד עם רוב ההנהגה בחו"ל, שמהווה גורם דומיננטי יותר במגעים מאשר הנהגת חמאס בעזה. מי שמנהל את חמאס בעזה הוא אחיו של יחיא סינוואר, מוחמד, שגם הוא מחזיק בדעות ניציות.

עוד עולה מהדיווח כי קבוצת החטופים שתשוחרר בפעימה הראשונה הן הנשים שנמצאות בשבי, כאשר בישראל מפעילים לחץ עצום כדי להשיג עסקה שתשחרר את כולם בפעימה אחת. בישראל מבינים שכדי שזה יקרה חמאס ידרוש לא מעט מחירים, ובישראל בוחנים את המשמעות שלהם.