ההסלמה בצפון נמשכת: דובר צה"ל מודיע הבוקר (שני) כי חיל האוויר תוקף באופן נרחב מטרות טרור של חיזבאללה בלבנון.

במדינה הצפונית מדווחים על תקיפות של צה"ל גם באזור הרמל בצפון הבקאע. על פי הדיווחים, התקיפות מכוונות למתחמי שיגור של ארגון הטרור.

הלילה בשעה 04:45 הופעלו התרעות צבע אדום נוספות בחמת גדר, רמת מגשימים ומיצר מחשש לחדירת כלי טיס עוין.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תיעוד מתקיפות חיל האוויר בלבנון: הרקטות עפות באוויר לאחר הפיצוץ

מצה"ל נמסר כי "מטוסי קרב של חיל האוויר יירטו בהצלחה כלי טיס בלתי מאויש ששוגר מעיראק ועשה את דרכו לשטח הארץ מסוריה. הופעלו התרעות על פי מדיניות, אין נפגעים".

אמש, הופעלו אזעקות בדרום רמת הגולן ובעמק בית שאן לראשונה מזה זמן רב. מאוחר יותר נטלו המיליציות הפרו איראניות בעיראק אחריות על שיגור נחיל הכטב"מים לעבר האזור זאת כתמיכה בחיזבאללה.

בתוך כך, בארה"ב העבירו בימים האחרונים מסר לישראל לפיו הם אינם תומכים במלחמה רחבה בחיזבאללה. על פי הפרסום של ירון אברהם בערוץ 12, המסר שהעביר הממשל בוושינגטון הינו: "אנחנו מגבים אתכם בגריעת היכולות של חיזבאללה אבל היזהרו והישמרו לא לבצע מהלך שמשמעותו מלחמה כוללת".

בנוסף, היום בשעה 19:00 אמור להתכנס הקבינט המדיני ביטחוני לדון בהמשך הצעדים של ישראל נגד חיזבאללה.