העיתונאי ואיש התקשורת, יוסי אחימאיר, מתייחס לכך שלמרות איומיה הרבים איראן טרם תקפה את ישראל, ומסביר מה הסיבות לכך.

במאמר שפרסם באתר 'מעריב', כתב אחימאיר, בין היתר: "המנהיג העליון, חמינאי בן ה־85, אינו יכול להרשות לעצמו לפתוח במערכה כוללת. לא קל לו לעבור מהפעלת שלוחים – חיזבאללה, חמאס, החות’ים, המיליציות בעיראק – למעורבות איראנית ישירה. הוא חושש מאובדן תמיכת הציבור בארצו. בעיתונות התם מתנהל ויכוח, לתקוף או לא".

אחימאיר טוען כי "חמינאי זוכר את מלחמת איראן-עיראק, שהסבה לארצו מאות אלפי קורבנות. הוא יודע שישראל הפצועה והכאובה תדע להגיב, ועוד איך. עם זאת, העובדה שלמרות איומיה, איראן טרם הגיבה על חיסול הנייה בטהרן, אינה אומרת שגם בעתיד לא תיכנס למערכה שבה חיזבאללה ישגר טילים למרכז הארץ. אצלנו אין מכינים את הציבור לאפשרות של טילים מדרום לבנון על תל אביב".

"אין לשכוח: המטרה האיראנית האולטימטיבית נותרה בעינה – חיסול ישראל ואסלום כל המזרח התיכון. לזה הם נערכים, לכך הם אולי כבר מוכנים, ובינתיים מהססים", כתב אחימאיר.