יפית אקשטיין היא שפית קונדיטורית שמעבירה סדנאות בישול ואפיה וגם מלמדת נוער חרדי מתמודד לבגרות בבישול.

הנערים לומדים כישורי חיים דרך העשייה במטבח, התוצרים שמביאים סיפוק מידי, החיזוקים החיוביים מהסביבה, היכולת להזין את עצמך ללא תלות באדם אחר הם רק חלק מהמתנות שמקבלים הנערים שלומדים אצלה בישול.

יפית נותנת לנו כמה עצות לארוחות החג ומפנקת בקינוח קל ופשוט להכנה.

טורטיה תפוחי עץ ודבש:

4 טורטיות

3 תפוחי עץ גרנד סמית

1/4 כוס סוכר

50 גרם נטורינה

1/2 כפית קינמון

דבש לקישוט

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי העץ. חותכים לקוביות קטנות. ממיסים את הנטורינה במחבת ומוסיפים פנימה את תפוחי העץ, הסוכר והקינמון.

מבשלים כ10 דקות על להבה בינונית עד לריכוך. קורצים בעזרת קורצן עיגולים מהטורטיות. מזהיבים קלות את פרוסות הטורטיה מצד אחד ומקפלים ל-2 בעודם חמים.

מעבירים לצלחת וממלאים בכף תפוחי עץ מקורמלים. מזליפים מלמעלה מהדבש מגישים וזוללים ככה בידיים.