משרד האוצר סופג את העלייה במחירי הבנזין - סרוגים

משרד האוצר סופג את העלייה במחירי הבנזין

בשורה לנהגים: משרד האוצר יספוג את עליית מחיר הבנזין. סמוטריץ: "נמשיך לעשות את כל הצעדים הנחוצים להקל על אזרחי ישראל ולשמור על כלכלת ישראל"

חדשות סרוגים
משרד האוצר סופג את העלייה במחירי הבנזין
  תדלוק, אילסטורציה (צילום: ג'מעל עוואד/ פלאש 90)

אחרי שפורסם לפני יומיים כי החל מ-1/9 מחיר הדלק צפוי לעלות, היום (ה) שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חתם על המשך הצו המפחית את המס, ועצר את עליית המחירים בכך שמשרד האוצר ספג את עליית המחיר.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', חתם על צווים המפחיתים את מס הבלו ומס הקניה המוטלים על בנזין. הצווים קובעים כי במהלך חודש ספטמבר 2023 יופחתו המיסים, כך שתחול הפחתה של 100 אגורות במחירו של ליטר בנזין לצרכן, לעומת מחירו ללא הפחתות מס. בעקבות ההפחתה צפוי מחירו של ליטר בנזין לצרכן לחודש ספטמבר לעמוד על רמה של 6.94 שקלים לליטר.

עוד באותו נושא

מוכנים? זה יהיה מחיר הדלק בחודש ספטמבר

מאז אפריל 2022, על רקע העלייה במחירי הדלק, חלות ברציפות הוראות שעה המפחיתות את מס הקניה ומס הבלו החלים על בנזין. הוראות השעה הנמצאות בתוקף כיום מביאות להפחתה של כ-89 אגורות מהמחיר של ליטר בנזין לצרכן לעומת המחיר ללא הפחתות מס.

הפחתה של 100 אגורות לליטר

הפחתה זו אמורה הייתה להצטמצם בסוף חודש אוגוסט, כך שתחול הפחתה של 13 אגורות בלבד במחירו של ליטר בנזין לצרכן לעומת המחיר ללא הפחתות מס, אשר תעמוד בתוקף עד סוף השנה.

על מנת למנוע את העלייה הצפויה במחיר הבנזין, מורים הצווים שנחתמו כעת כי במהלך חודש ספטמבר 2023 תחול הפחתה במס אשר תביא להפחתה של כ-100 אגורות לליטר במחיר לצרכן, אשר תוקפה יפוג בחצות הלילה שבין ה-30 בספטמבר ל-1 באוקטובר

סמוטריץ' על פעולת משרד האוצר: "נמשיך לעשות את כל הצעדים הנחוצים"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "המאבק ביוקר המחיה נמצא בראש סדר העדיפויות ואנחנו עושים מהלכים חשובים כדי להיאבק בו. בהמשך לפעולות שעשינו למנוע את עליית מחירי הדלק עד כה, צמצמנו את ההעלאה הצפויה של מחיר הדלק ביום שישי הקרוב. נמשיך לעשות את כל הצעדים הנחוצים להקל על אזרחי ישראל ולשמור על כלכלת ישראל".

סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

מחיר הדלק מושפע בעיקר ממחיר הנפט הגולמי, ממנו מופקים בנזין וסולר. אליו נוספים עלויות עיבוד והפצה, מיסוי, והפרשים בשערי מטבע חוץ. במידה פחותה הוא מושפע מהיצע וביקוש ומתחרות בין חברות דלק או תחנות דלק.

רכיב המיסוי משתנה ממדינה למדינה. במדינות אירופה, יפן וישראל מוטל מיסוי גבוה על דלק, בארצות הברית רמת המיסוי נמוכה, ויש גם מדינות כמו ערב הסעודית או ונצואלה המסבסדות את עלות הדלק לצרכן.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו