מכון כושרות בדק בחודש האחרון את מוצריהם של 19 חברות לשיווק ירקות עלים ללא חשש תולעים. המוצרים שנבדקו הם: חסה, סלרי, סלק עלים, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וכוסברה שצויין עליהם כי גדלו בפיקוח.

הממצאים מלמדים כי בכל החברות נמצאה נגיעות ברמות שונות. במספר חברות הנגיעות נמוכה ביותר ועומדת בנהלי הרבנות הראשית, ובחלק מהחברות נמצאה חריגה קלה מנהלי הרבנות. בכל מקרה, לאחר השריה ושטיפה, נמצאו העלים נקיים.

חמשת החברות שעברו את המבחן הן: ירוק מן הטבע, חסלט, עלי גלאט, הוד והדר ועלים ירוקים.

בכל יתר החברות הנגיעות היתה רבה יותר, והמלצת מכון כושרות היא להשרות את העלים במי סבון ולשטוף היטב, לפחות פעמיים (השריה ושטיפה וחוזר חלילה).

במכון כושרות מציינים כי גם החברות שעברו את המבחן יש להקפיד על השריה במי סבון ושטיפה אחת לפני צריכת הירקות.