סלט פסטה מתאים כמנת פתיחה, או כמנה עיקרית קלה, לדוגמא בסעודה שלישית. בדרך כלל מכינים אותו עם פסטה קצרה, בצורת ביסלי, או בצורה אחרת, אפשר להוסיף ססגוניות בשימוש בפסטה בשלושה צבעים.

מתכון לסלט פסטה עם גבינה:

חבילת פסטה קצרה

1 בצל סגול, חתוך לקוביות

1 ק"ג ירקות קפואים: ברוקולי, כרובית וגזר

תיבול: פלפל מלח, שום טחון טרי, לפי הטעם

רבע כוס שמן זית כתית

1 כף חומץ בן יין (לא הכרחי)

גבינת מגוררת, לפי הטעם

קרוטונים

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, ושוטפים עם מים קרים. מסננים היטב. מוסיפים את הבצל, הירקות קפואים במצב מופשר, שמן זית, חומץ ותבלינים. מערבבים היטב. משהים במקרר למשך הלילה. לפני ההגשה, מוספים את הקרוטונים והגבינה.

תוספת לחובבי החריף: מעט פתיתי פלפל אדום חריף, לפי הטעם.