הבחירות מעניקות לנו בוקר של חופש באמצע השבוע, אנחנו כאן כדי להציע לכם 3 ארוחות בוקר לפתוח איתן את הבוקר בכיף.
מתכון לפרנץ' טוסט בהתאם למצב הרוח שלכם
מצרכים:
4 פרוסות חלה
2 ביצים
שליש כוס שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
לגרסה המתוקה:
להוסיף 2 כפיות תמצית וניל
קרם מסקרפונה מוכן של גד
פירות יער
גבינת רוקפור
בלסמי מצומצם
חמאה
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את הבלילה (חוץ מהתמצית וניל) טובלים 2 פרוסות בבלילה, לאחר כחצי דקה הופכים.
מחממים חמאה במחבת, כמה שיותר יותר טוב. מעבירים את שתי הפרוסות אל המחבת החמה ומטגנים עד להשחמה מכל צד. בינתיים מוסיפים את תמצית הוניל לבלילה וטובלים את 2 הפרוסות שנותרו. במקביל בצלחת עמוקה מפזרים אבקת סוכר, מעבירים את הפרוסות מהבלילה אל אבקת הסוכר מכל הצדדים.
מוסיפים עוד חמאה במידת הצורך אל המחבת ומעבירים את הפרוסות המצופות אבקת סוכר אל המחבת. אפשר לבזוק עוד על כל צד אבקת סוכר לפני שהופכים כל פרוסה ומניחים בצד.
מערבבים עם מטרפה ומעט שמנת/חלב את קרם המסקרפונה. לאחר מכן, מבשלים בסיר קטן את פירות היער יחד עם קצת סוכר ומים עד שנוצר מעין רוטב בצבע אדום כהה של פירות יער.
אופן ההגשה:
אז באיזה מוד אתם היום? מתוק ומנחם או מלוח ומפנק?
אז לגרסה המלוחה: מפוררים גבינת רוקפור מעל הפרוסה המלוחה, ושמים מעט חומץ בלסמי מצומצם.
ולגרסה המתוקה: שמים כף של קרם מסקרפונה על הפרוסה המלוחה, וכף של פירות יער ומהרוטב שנותר, בוזקים מעט אבקת סוכר ואפשר לקשט עם עלה של נענע.
אגז בנדיקט
מצרכים:
4 פרוסות חלה עבות / מאפי בריוש
לביצים העלומות:
1 כף חומץ לבן
מלח גס
4 ביצים גדולות/ או לפי הכמות הרצויה
לרוטב הולנדז:
170 גרם חמאה
3 חלמונים גדולים
2 כפיות מיץ לימון טרי
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון חלק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה: עירית קצוצה/ עלי בזיליקום טריים סלמון מעושן

אופן ההכנה:
1. לרוטב ההולנדז: בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.
2. בבלנדר או ידנית מעבדים יחד את החלמונים עם 2 כפיות מים במהירות איטית כל הניתן ותוך כדי מוזגים פנימה את החמאה המומסת, עד שהכל משולב. מוסיפים את מיץ הלימון והחרדל, מתבלים במלח ופלפל, ממעבדים לאט עוד דקה ויוצקים את הרוטב המוכן לקערה קטנה ומכסים בניילון או מכסה.
3. לביצים העלומות: ממלאים סיר בינוני במים בגובה 7-8 ס"מ. מוסיפים את החומץ, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. כשהמים מתחילים להעלות בועות, מערבבים אותם בעזרת כף.
4. תוך כדי שהמים מסתחררים, שוברים בעדינות ביצה למרכז הסיר. נותנים למים להתערבב סביב הביצה, עד שהחלבון מתייצב ועוטף את החלמון. ממשיכים לערבב את המים בכיוון השעון ומוסיפים את שאר הביצים. לאחר 4 דקות של שליקה, מרימים את הביצה בעזרת כף מחוררת ובודקים אם החלק הלבן מספיק יציב. אם לא, מחזירים לדקה נוספת. מוציאים מהסיר בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. רגע האיחוד: חוצים לשניים את החלה או הבריוש וקולים בטוסטר עד להשחמה קלה. מסדרים על צלחת את הטוסטים, ועל כל חצי מניחים סלומון מעושן ומעליהם ביצה עלומה. לסיום יוצקים את הרוטב ומגישים עם עירית קצוצה מעל או בזיליקום טרי ומעט מלח ופלפל גרוס.
טיפים לשדרוג:
-ניתן לשדרג עם תרד מאודה, או ממרח אבוקדו
-אם אין כוח להכין ביצים עלומות, ביצת עין גם תבוא מעולה
מיני פנקייק בננה
מצרכים להכנת מיני פנקייק בננה:
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
שקית אבקת אפייה
כוס וחצי קמח
1 ביצה
3 כפות שמן
2 בננות
כוס חלב (ניתן להמיר למים לגרסה פרווה)

אופן ההכנה:
הכניסו את כל המצרכים היבשים: סוכר, מלח, אבקת אפייה והקמח וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את הביצה והשמן וערבבו היטב עד קבלת מרקם אחיד ללא גושים. הניחו על הגז מחבת עם מעט שמן.
ועכשיו לחלק המהנה:
פרסו את הבננה לפרוסות עבות (סנטימטר בערך). טבלו את הפרוסות בבלילה של הפנקייק שהכנתם בעזרת מזלג. הניחו בזהירות במחבת החמה (כפי שמוצג בסרטון). לאחר שהמיני פנקייק השחים מעט משני הצדדים, הוציאו אותו לצלחת ההגשה, הוסיפו כל תוספת שמתאימה בעיניכם: דבש, מייפל או שוקולד והגישו!
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
janehartsell
There's a spark between us, and I can't wait to see where it leads. Let's explore it, one delicious possibility at a time. Maybe something a little... forbidden? f1nd me...
There's a spark between us, and I can't wait to see where it leads. Let's explore it, one delicious possibility at a time. Maybe something a little... forbidden? f1nd me on janehartsell_mooo_com change _ to dot
המשך 09:31 08.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר