דובר צה"ל הודיע הערב (שני) כי מטוסי ה-F-35 של חיל האוויר חזרו לפעילות מלאה, זאת אחרי שהושבתו למשך שבוע בעקבות החשש מתקלה בכיסא המפלט. עוד נאמר כי המטוסים ביצעו אמש משימות התקפיות במסגרת מבצע ״עלות השחר״.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לפי הודעת צה"ל, אתמול אנשי מערך האחזקה של חיל האוויר השלימו את הבדיקה להימצאות פגם במנגנון הפלטה במושבי הטייס במטוסי F-35. ממצאי הבדיקות העלו כי אין חשד לפגם במנגנון זה במטוסי האדיר הישראליים – וכתוצאה, כלל המטוסים חזרו לפעילות שוטפת ואף לקחו חלק בפעילות המבצעית נגד הג׳יהאד האיסלאמי ברצועת עזה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
כזכור, בשבוע שעבר דווח כי חיל האוויר האמריקני החליט לקרקע את צי מטוסי ה-F-35 בעקבות תקלה בטיחותית בכסא המפלט של המטוסים. בבדיקה של מספר מטוסים נמצאה חוסר בחומר נפץ המשמש את הכיסא להיפלט מהמטוס בשעת מצוקה.
בעקבות השבתת הצי האמריקני, מפקד חיל האוויר הורה על בדיקת כלל סד״כ מטוסי ה״אדיר״ לפני טיסה ראשונה, זאת מחשש לתקלה דומה במטוסים הישראלים. בחיל האוויר הדגישו כי על הבדיקות להיעשות באופן קפדני ויסודי וזאת בכדי להחזיר את המערך לכשירות מלאה תוך שמירה על סטנדרט בטיחות גבוה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים