מתכון לגראטן תפוחי אדמה – החומרים:

5-6 תפוחי אדמה קלופים

30 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

מעט מלח ופלפל

רבע כפית אגוז מוסקט

3/4 כוס גבינה קשה מגוררת

אופציות לגיוון- בטטות במקום חלק מתפוחי האדמה, עלי טימין, 1-2 שום כתוש.

מתכון לגראטן תפוחי אדמה – אופן ההכנה:

מורחים תבנית חסינת חום בחמאה, פורשים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד ומסדרים את תפוחי האדמה החתוכים, בשכבות בתוך התבנית.

בין שכבות תפוחי האדמה מפזרים חלק מהגבינה מגוררת.

מערבבים את השמנת עם המלח והפלפל והאגוז מוסקט ויוצקים לתבנית.

מפזרים מעל את הגבינה הקשה המגוררת. במידה ולא השתמשתם באגוז מוסקט, אפשר לפזר עלי טימין ושום כתוש. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים. כאשר הם מתרככים מסירים את נייר האלומיניום ואופים עד שהגראטן משחים.