בניגוד לחוקת הציונות הדתית: סמוטריץ' עוד לא הקים ועדת בחירות
באיחור של שלושה חודשים נפתח מפקד הציונות הדתית. בניגוד לחוקת המפלגה שהקציבה 30 יום, ועדת הבחירות שאמורה ללוות את המפקד, עוד לא הוקמה. "נעדכן"

באיחור של שלושה חודשים, מה שכונה "המיפקד הגדול" של מפלגת הציונות הדתית יצא לדרך.
במוצאי יום הבחירות לכנסת ה-24, עם האופוריה על ההישג של 7 מנדטים, הודיע חגיגית יו"ר המפלגה בצלאל סמוטריץ' על יציאה למפקד, ולמעשה חזר על הבטחה שלו עם הקמת המפלגה כחודשיים לפני הבחירות.
אנחנו מחויבים לאחדות, אנחנו נצא בעזרת ה', למפקד של הציונות הדתית, הכי מהר שאפשר, ונקרא לכולם להצטרף לרוח הגדולה הזו, להיות חלק, להיות שייכים, ומיד אחר שותפות לעיצוב, לבנייה, מכל הזרמים והגוונים ובתי המדרש השונים, ובעזרת ה' אנחנו מתפללים שהקב"ה ייתן לנו את החכמה ללכת ולראות את הטוב שבכל תפיסה ובכל זרם, ולתת את המקום".
ועדת הבחירות טרם הוקמה
"הכי מהר שאפשר" זה לא כל כך היה. חמישה חודשים עברו, מרכז האיחוד הלאומי התכנס בקיץ כדי לאשר לראשונה את שינויי החוקה המאפשרים מפקד ופריימריז. בהודעה לעיתונות הכריזו כי "המפקד יצא לדרך". עד שהוא באמת יצא לדרך לקח עוד שלושה חודשים.
בינתיים, יש צרות מבית. מפלגת נעם המרכיבה את סיעת הציונות הדתית יצאה למפקד עצמאי. איתמר בן גביר ועוצמה לישראל הודיעו כי לא ישתתפו במפקד של סמוטריץ', ונראה שהמפקד נכנס לתרדמת.
מה קורה עם ועדת הבחירות?
המטרה של ההתפקדות היא כמובן הבחירות הפנימיות במפלגה: ליו"ר ולרשימה לכנסת. אלא שכאן יש בעיה. המפלגה לא החלה אפילו בהקמת הוועדה שאמורה להכין את הבחירות.
כשקוראים את האותיות הקטנות של חוקת מפלגת הציונות הדתית, שפורסמו בחודש אוגוסט מגלים:
עברו שלושה חודשים מאז אישור החוקה ולמרבה ההפתעה הוועדה עוד לא הוקמה.
סעיף 71 בחוקת המפלגה קובע כי "במניין המועדים האמורים בחוקה זו לא יבואו שבתות ומועדי ישראל", כך שגם אם נהיה לארג'ים מאוד, ונוריד שבתות, חגים, חול המועד, את חג הסיגד, י"ט בכסלו ויום הרווקים הסיני, עדיין חלפו מיום אישור החוקה יותר מ-60 יום.
ביקשנו לברר עם דובר מפלגת הציונות הדתית, האם כבר הוקמה ועדת הבחירות הציבורית כפי שקובעת החוקה, ומי חבר בה?
התשובה שקיבלנו: "נעדכן".
אנחנו בסרוגים נעקוב.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו