מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב החליט לבטל את כנס עמותת 'זוכרות' שאמור היה להתקיים בחודש הבא בשטח המוזיאון.

הכנס שבוטל היה אמור להתקיים תחת השם: "מאמת לתיקון: שיבת הפליטים הפלסטינים" מטעם עמותת השמאל הקיצונית האנטי-ישראלית 'זוכרות'. ובמודעה נכתב כי הכנס יתקיים ב"אלשיח' מונס – מוזיאון ארץ ישראל, אולם רוטשילד, רח' חיים לבנון 2, רמת אביב, תל אביב".

באתר זוכרות נכתב בהסבר לכנס כי: "מטרת הכנס איננה להתווכח האם יש זכות שיבה, אלא לבחון איך תתרחש השיבה בפועל".

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

לפני כשבועיים פרסמנו ב'סרוגים' מכתב של יו"ר תנועת "אם תרצו" רונן שובל בו קרא לשר האוצר יאיר לפיד להפסיק את תקצוב המוזיאון: "עליך כשר האוצר מוטלת האחריות למנוע את האירוע המביש ואת הפגיעה באזרחי ישראל השפויים. ולכן מן הראוי כי בין השאר כתב שובל ללפיד "תפעיל את סמכותך הדמוקרטית בהתאם לחוק יסודות התקציב  (תיקון מס' 40) התשע"א 2011 "הפחתת תקציב או תמיכה בשל פעילות נגד עקרונות המדינה" ותקצץ בתקציב מוזיאון ארץ-ישראל בשל קיום אירוע בשטחו של מוסד ציבורי זה שיש בו כדי להצביע ולקדם את שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, כמופיע באחד סעיפי החוק".

היום כאמור התפרסמה ההחלטה על ביטול הכנס ובעקבות כך אומר שובל: "החלטת  מוזיאון ארץ-ישראל ראויה ומתבקשת. אין מקום להסתה לא חוקית נגד מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית באף מוסד המכבד את עקרונות היסוד של המדינה כפי  שהוגדרו במגילת העצמאות. אם תרצו תמשיך לפעול יומם וליל ולשמור על אופייה הציוני של מדינת ישראל.״