צפו; כשרות בדקה: השגחה על תעשיות מזון ומסעדות
מה ההבדל בין אדם פרטי שמזמין אותך איליו הביתה ואומר שאצלו כשר לבין בעל עסק שמזמין למסעדה או למפעל שלו ואומר שהוא כשר? מדוע כאן צריך פיקוח וכאן לאן לא? הרב ויצמן מסביר. צפו:

הרב אברהם ויצמן מנכ"ל איגוד הרבנים בישראל שכיהן במשך השנים האחרונות כראש מועצה דתית בחיפה קריית מוצקין מועצה אזורית גזר ובירוחם מסביר בדקה מדוע חשוב פיקוח על תעשיות המזון ולמה זה שונה מכשרות בבית.
"מדוע צריך השגחת כשרות על מוצר, עסק מסעדה וכדומה? במאה השנים האחרונות, בשונה מהעבר, חלה תנופה אדירה בכל תחומי החיים- כאשר הטכנולוגיה משרתת את התעשיה של המזון, וכמויות אדירות של מוצרי מזון מיוצרים מדי יום על ידי מרכיבים שונים וחדשניים. בכל מוצר תעשייתי קיימים עשרות רכיבים המרכיבים את אותו מוצר, כדי שיקבל טעם, צבע, נפח ועמידות – מה שלא היה בעבר. לכן יש צורך תמיד לדעת ולהתעדכן על כל הרכיבים, האם הם כשרים או לא. בנוסף, מכיוון שכל תעשיית המזון היא מסחרית, רבים הפיתויים להשתמש במוצרים שכשרותם מוטלת בספק".
"יש סיפור ידוע על אחד מגדולי האדמו"רים, שהיה מקבל מאחד מחסידיו בקבוק יין ביתי שהיה מכין מדי שבוע ומביא לרבו לשולחן השבת ולעשיית הטיש. הנוהג אצל החסידים היה שכולם היו מרימים כוסית לחיים. והנה אחרי זמן, אותו חסיד החליט למכור ולשווק את היין שלו בחביות לשוק, וכשבא באותו שבוע האדמו"ר סירב לקבל את הבקבוק".
"החסיד שאל אותו מדוע סירב, הרי תמיד האדמו"ר השתמש ביין שלו לשולחנו הטהור. האדמו"ר ענה: 'עד עכשיו, שהיית אדם פרטי, הכל היה בסדר. אבל כשהתחלת להיות סוחר איבדת את הנאמנות הביתית שלך, ולכן אני צריך עדות של משגיח שראה שהכל נעשה בכשרות'. רואים שכשהדבר נעשה למסחר רבו הניסיונות – ולכן צריך כשרות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו