ועדת הפנים של הכנסת דנה היום (ג') בהצעת חוק הרבנות הראשית לישראל, במה שמכונה "חוק הרב עמאר".
הצעת החוק, שתאפשר את מועמדתו של רב מכהן לתפקיד הרב הראשי, מחייבת סדרה של תיקונים לחוק הרבנות הראשית לישראל, שעיקרם מניעת מעורבותו של הרב הראשי המכהן בבחירת הגוף הבוחר את הרבנים הראשיים.
בדיון נדונו מספר הצעות להרכב הגוף הבוחר את הרבנים הראשיים. ההצעה העיקרית שהובאה, ושהייתה מוסכמת מראש, הייתה הצעת יו"ר הועדה, ח"כ מירי רגב, אולם לאחר דיון סוער, שנמשך למעלה משעתיים, נסוגה סיעת הבית היהודי מההסכמות מוקדמות והוחלט לבטל את ההצבעה ולדחות אותה למועד מאוחר יותר.
מספר חברי כנסת מן האופוזיציה הביעו ביקורת חריפה על אופי תהליך בחירת הרבנים הראשיים. ח"כ דוד אזולאי (ש"ס) כינה את התהליך "בזיון". גם ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) התרעם על חוסר הערכיות שבדיון ואמר ש"נעשה דבר נורא לרבנות בישראל".
בבית היהודי הסבירו כי הויכוח נסוב על זהות הרב הראשי: הבית היהודי רוצים למנות רב דתי-ציוני וראש הממשלה רוצה למנות רב חרדי.
"על מנת לעשות זאת, ראש הממשלה מעוניין לעשות מעשה לא ראוי, לשנות את כללי המשחק ולמנות עשרה אנשים בגוף הבוחר. הבית היהודי מתעקש על בחירתו של רב ראשי ציוני אחד לפחות, לפחות על הרב סתיו, ועל זה התפוצץ הדיון." אומרים בבית היהודי.
בשל נסיגת סיעת הבית היהודי מהסכמות שסוכמו מראש, נאלצה יו"ר הוועדה, ח"כ מירי רגב, לדחות את ההצבעה, ואמרה כי בדרך כזו לא יכולה להתנהל קואליציה.
ח"כ רגב הוסיפה ואמרה: "הופתעתי מכך שדווקא סגן שר הדתות, ח"כ הרב בן דהאן, שאותו אני מעריכה, לא הצליח להוביל להסכמות, ולמעשה הוא זה שגרם לכך שהצעת החוק המכונה "חוק עמאר", לא הגיעה לכלל הצבעה. חבל שבדיונים כאלו, בהם מושגת הסכמה מראש, והתיקונים המוצעים מאושרים מבחינה חוקתית, ה'אגו' הוא זה שמפיל בסופו של דבר את החוק".
ההצבעה תתקיים ככל הנראה מחר, כשבמשך הלילה ינסו להגיע להסכמות בין חברות הקואליציה.
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
דדש
01:21 12.06.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בנט-לא נשכח
במקום להתאחד סביבו , בנט נכנע ללחץ תקשורתי ... זה לא מנהיגות ,זו פחדנות. יוצאי סיירת מטכ"ל - לא טובים בעמדות הנהגה.
22:56 11.06.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
22:41 11.06.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מבוא חורוניק
זה פשוט..
22:06 11.06.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציוני דתי
סתיו לא מתאים פשוט- הסגנון הכוחני והיח"צני. זה לא אישי.
22:03 11.06.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ענבל
הציבור, אז איך יכלו להיות הסכמות מראש בנושא הזה?
21:03 11.06.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעל
שמנסה להשתלט על מנת למנות רב חרדי. אני מקווה שהבית היהודי לא יוותרו לו. זה מאבק על זהות הרב הראשי.
20:59 11.06.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר