משרד הבריאות מעדכן הבוקר (ב') כי מניין הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל עד כה עומד על 16,492 חולים, מתוכם 4,690 חולים פעילים כיום.

מדובר על עלייה מזערית של 15 חולים מאז אתמול, לעומת כ-100 חולים שהחלימו.

עוד עולה מהנתונים כי רובם המוחלט של החולים הפעילים במצב קל, 48 במצב בינוני, ו – 73 במצב קשה שמתוכם 64 מונשמים.

בנוסף, מניין הנפטרים עומד על 254 מתים בני אדם, כשבמשך הלילה נפטר אדם נוסף מהנגיף.

עוד סימן לירידה בקורונה, היא במספר הבדיקות שנערכות ביממה. המספר הכולל ירד ביותר מ-50%. לפני ארבעה ימים עוד נערכו כ-11,000 בדיקות קורונה ביום, ואילו בימים האחרונים ירדו המספרים לאזור ה-4,700, ואף פחות מזה. מד"א סגר את מתחמי 'היבדק וסע' והבדיקות נערכות כעת רק בקופות החולים.

כבר אתמול נפתחו גני הילדים בכל הרשויות, והחלו לחזור לשגרה הדרגתית. במשרד החינוך מדווחים כי כ-22,000 מנהלות ומנהלים גנים, ועוד כ-22,000 סייעות, קיבלו את קבוצות א' של כ- 250,000 ילדים הגנים.

הצוותים החינוכיים עבדו עם הילדים במרחבים החדשים, כשבכל מרחב 9 ילדים לכל היותר. לאורך היום נרשמה נוכחות גבוהה בגנים הממלכתיים ואילו בגנים בחברה הערבית והחברה החרדית נרשם שיעור נמוך יותר. בסך הכל נרשמה נוכחות של כ- 60%, מוסרים במשרד החינוך.