הרב הראשי של כפר סבא מצטרף ל'פסק הזום'
פרסום ראשון. הרב אברהם שלוש, רבה הראשי של העיר כפר סבא וזקן רבני מרוקו בארץ ישראל, מצטרף לפסק המתיר להשתמש בזום בליל הסדר
פרסום ראשון.
הרב אברהם שלוש, רבה הראשי של העיר כפר סבא וזקן רבני מרוקו בארץ ישראל, מצטרף לפסק המתיר להשתמש בזום בליל הסדר.
הרב שלוש, בן ה-91 הוא אחיו של הרב דוד שלוש זצ"ל רבה של נתניה לשעבר, ודודו של הרב יהודה שלוש, רבה של שכונת 'מזרח בנתניה' החתום גם הוא על פסק הזום.
במכתב שפרסם בצהריים (חמישי) והגיע לידי סרוגים, כתב הרב שלוש: "גם אני מצטרף לפסק של הרבנים מאיגוד חכמי המערב בארץ ישראל מיום כ"ח באדר תש"פ (24.3.20) המתירים את השימוש בזום בליל הסדר לזקנים ולחולים ביום טוב. הכל על פי התנאים המפורטים בפסק".
המכתב של הרב שלוש פורסם תחת הכותרת "הסכמת זקן רבני ישראל".
פסק הזום, עליו חתומים רבנים רבים יוצאי מרוקו עורר סערה בעולם ההלכה וגרר ביקורות רבות.
בין הרבנים החתומים על הפסק: הרב אליהו אברז'ל ראב"ד בירושלים. הרב יהודה שלוש, רב שכונת מזרח נתניה. הרב שלמה בן חמו, רב העיר קריית גת. הרב משה אלחרר, רב העיר שלומי. הרב דוד זנו, רב המושב שלווה, הרב חיים אמסלם ועוד.
למרות הבקורת הרבה נגד הפסק, הוציאו הרבנים שלוש ודלוי'ה מכתב בו הם מבהירים כי ההתנגדות של הרבנים הראשיים לישראל לפסק הם "רעשי רקע".
במכתב שפורסם לראשונה באתר סרוגים כתבו הרבנים: "מבעד לרעשי הרקע של הרבנים הראשיים ואחרים אנו עומדים על דעתנו ועל פסיקתנו כי הזום בצורותיו השונות מותר לשימוש בליל הסדר אם עורכים אותו מבעוד יום במקום בו יש חולה או זקן המבקש לחוות את הסדר עם משפחתו, הכל כפי שכתבנו בפסק, על מנת לעודד ולהחיות נפשם של הזקנים והחולים, ולשמחם בלילה מרומם זה. אנו מאחלים חג פסח כשר ושמח לכל עם ישראל".
כזכור, בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, שמביאות עימן הגבלות חריפות על התכנסות ומפגשים משפחתיים, ליל הסדר ייאלץ השנה להתקיים בנוכחות מצומצמת בלבד. בשביל להתגבר על כך פירסמו מספר רבני ערים מאיגוד חכמי המערב במרוקו, פסק הלכה בו הם מתירים לקיים את החג באמצעות תכנת "זום".
הפסיקה ניתנת במענה לשאלה: "האם ניתן להפעיל תכנת זום בליל הסדר, המחברת בין זקנים ובני משפחותיהם, אשר אינם יכולים לשהות במחיצתם, עקב הפצת הנגיף, על מנת לעשות את הסדר בצוותא דרך התוכנה".
התשובה ניתנת תחת מגבלות מסוימות ותוך הדגשה שמדובר במצב חירום: "עניין נוסף יש והוא הצורך להסיר עצב מהמבוגרים ולתת להם מוטיבציה להמשיך להיאבק על חייהם".
בתחילה מעלים הרבנים 3 חששות, מהפעלת המכשיר ביום טוב, עוסקין דחול ושיבואו להשתמש בהיתר זה בימים טובים שלא לצורך. בתגובה הם עונים כי "אין צורך להפעיל את המחשב כי הוא מופעל מערב החג", ומבהירים כי ברור ש"ההיתר ניתן לשעת חירום בלבד".
כצפוי, פסק ההלכה עורר סערה בעולם ההלכה ורבנים רבים יצאו נגדו. ביניהם: הרב שלמה אבינר, הרב שלמה עמאר, הרב חיים נבון ועוד. הרב דב ליאור, מזקני רבני הציונות הדתית תמך בתחילה בפסק אך חזר בו באומרו כי הציגו לו נתונים שגויים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו