תקופת חג החנוכה עמוסה בארוחות משפחתיות גדולות ומהווה זמן מצוין להמלצה על טיפול מונע לבעיה שאינה פוסחת גם על תינוקות וילדים קטנים – השמנה.
תזונה נבונה בחנוכה:
מנהג ישראל נוהגים לאכול מאכלים ומטוגנים כמו סופגניות לביבות, ועוד על מנת לציין את נס פך השמן. אמנם המנהג בשל פך קטן, אך לדיאטה ולדיאטניות הגזמה עלולה להביא ל"מפח נפש" גדול.
השמן
הינו מרכיב חיוני לגופנו ואבן בניין של קרומי התאים הורמונים ורקמת שומן, עוזר בספיגת הוויטמינים המסיסים בשמן A,D ,E ,K , שמן הנו עתיר קלוריות פי שתיים ומעלה מפחמימה וחלבון (שמן מכיל 9 קק"ל לגר' לעומת 4 קק"ל לגר' של חלבון ופחמימה). לצריכת שמן ושומן בעודף בתפריט ישנן השלכות בריאותיות מזיקות
טיפים להפחתת נזקי הסופגניות:
טיגון חוזר בשמן מייצר רדיקליים חופשיים המזיקים לגוף. החליפו את השמן שהנכם משתמשים לטיגון. הפחיתו מוצרים שטוגנו בשמן בשל תכולת השומן בהם וכן חימום השמן. העדיפו טיגון בשמן עמוק וחם. את בלילת הלביבות ניתן לאפות או כפשטידה או על נייר אפיה משוח במעט שמן.
העדיפו את הסופגניות הפשוטות ללא הציפויים והמילואים עתירי הסוכר.
סופגנייה קטנה ממוצעת מכילה 350-400 קלוריות, לביבה ממוצעת מכילה 120.
צמצמו צריכת ספגניות עד 2 בשבוע, הקפידו לא להתחיל את מנהג אכילת השמנים והסופגניות שבועיים לפני החג. הגיעו למנה האחרונה (סופגניה) שבעים ולאחר ארוחה בריאה ומזינה על מנת רק לטעום ממנה.
==
עינת בדיחי היא דיאטנית קלינית אחראית מרפאות מאוחדת במחוז ירושלים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים