מס' 2 בכחול לבן, ח"כ יאיר לפיד, הגיב היום (שני) לניסיונות של ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את השימוע בענייניו הפליליים. בדבריו ציין כי כי "אם לא הבעיות הפליליות של נתניהו- יכולנו להיות כבר היום עם ממשלת אחדות לאומית".

"החשוד בפלילים בנימין נתניהו שלח היום את החשוד בפלילים דוד ביטן להגיד שצריך לדחות לו שוב את השימוע- כי כבר אין שום בושה" אמר. "אם לא הבעיות הפליליות של נתניהו יכולנו להיות כבר היום עם ממשלת אחדות לאומית, של יותר מ-70 מנדטים. בלי מדינת הלכה, בלי קיצונים, טובה לכלכלה, טובה לחברה הישראלית. בנאדם אחד מונע את מה שהמדינה צריכה, אז בואו נזיז את הבנאדם האחד הזה לטובת מדינת ישראל".

מוקדם יותר היום לפיד העלה פוסט לעמוד הפייסבוק שלו תחת הכותרת "בוקר טוב טורקיה", בו התייחס לקיום הבחירות החוזרות באיסטנבול והביקורת שנשמעה נגד הנשיא ארדואן בעקבות ההחלטה שהתקבלה לפני כחודש. בפועל, נראה כי דבריו של לפיד יכולים לשמש גם כמתקפה מרומזת נגד השלטון בישראל, וההחלטה של ראש הממשלה נתניהו לפזר את הכנסת וללכת לבחירות חדשות.

"לראשונה מזה שנים, במפלגתו של ארדואן יוצאים נגדו. אחרי שנים של שליטה בלתי מעורערת, ניכרים לראשונה סדקים בשליטתו של רג'פ טאיפ ארדואן ב'מפלגת הצדק והפיתוח' הטורקית" כתב לפיד. "בכירי המפלגה, ששתקו עד עתה מול הפיכתו של ארדואן לרודן חסר מעצורים, משמיעים קולות ראשונים של תרעומת. עליית יוקר המחיה, חוסר יציבות פוליטית והעובדה שארדואן כבר אינו מנסה אפילו להעמיד פנים שהוא מאמין בדמוקרטיה, מזרזים את התהליך".

החלטתו של ארדואן להכריז על בחירות חוזרות באיסטנבול גרמה למתנגדי ארדואן בתוך מפלגתו להגיב לראשונה בקול רם" הוסיף, ומיד הביא את דברי הבכירים הטורקים- אשר יכולים להזכיר גם את טענות האופוזיציה בישראל על פיזור הכנסת. "הנשיא לשעבר, עבדולה גול, קרא להחלטה 'אי צדק". ראש הממשלה לשעבר אהמט דווטגלו אמר שהבחירות החוזרות 'מנוגדות לשלטון החוק'. דווטגלו הזהיר נגד העובדה שארדואן חבר לאנשי הימין הקיצוני, נגד התקפותיו הארסיות על התקשורת ונגד השלטון באמצעות מקורבים למשפחתו".

עוד ציין כי "לפי דיווחים שונים חלק מבכירי המפלגה מדברים בשיחות סגורות על האפשרות לפרוש ולחבור לכוחות אחרים. 'המפלגה כמו שהכרנו אותה כבר לא קיימת', אמר חבר הפרלמנט לשעבר איברהים טורחאן, 'היא הפכה למפלגתו הפרטית של ארדואן'".