הכנסת החדשה כבר הושבעה, אבל הממשלה "הישנה" עוד מתקיימת. סיטואציה כזו מתקיימת במספר מקרים, הפעם היא מתרחשת בשל ההליכה לבחירות – אז נבחרו חברי כנסת אך לפני כינונה של ממשלה קבועה.
עד להרכבת הממשלה כלל השרים ממשיכים בתפקידם, הם כבר לא חברי כנסת אך מקומם שמור בשולחן הממשלה בכנסת ומי שחבר בקבינט המדיני בטחוני מורשה להגיע לכלל הישיבות ולו זכות הצבעה, כפי שהתקיים בסבב ההסלמה האחרון בעזה.
בין השרים שמעמדם נשמר, אך לא נבחרו לח"כים, נמצאים: נפתלי בנט, יצחק וקנין, ירון מזוז ואיילת שקד. גם אורי אריאל, חרף הפסדו כבר לפני חמישה חודשים במירוץ לראשות האיחוד הלאומי נשאר בתפקידו בראשות משרד החקלאות. כמו כן, להשבעת הכנסת ביום שלישי לפני שלושה שבועות הגיע השר איוב קרא שמקומו כאמור נשמר בשולחן, אך לא נבחר בפריימריז למקום גבוה מספיק שהכניס אותו לכנסת.
"עם התפטרות הממשלה לא נוצר חלל שלטוני ריק וממשיכה להתקיים ממשלה המשמשת כרשות המבצעת של המדינה. בכך מובטחת ההמשכיות והיציבות", הסביר בג"ץ בשנת 2001 את מהותה של 'ממשלת מעבר'.
החוק אינו מגביל את סמכויותיה של ממשלת מעבר. עם זאת, מצופה מהממשלה שלא תקיים מהפיכות או תעביר רפורמות גרנדיוזיות, כמו למשל איסור על קיום ישיבות הוועדה לבחירת שופטים חדשים, עד לכינון ממשלה חדשה. למרות שסמכויותיהם של ראש הממשלה והשרים לא ניתנות לצמצום, ממשלת מעבר תפעל "בסבירות ובמידתיות", קרא עוד בג"ץ.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
תנאי השכר של השרים נשמרים עד להרכבת הממשלה החדשה. כששכר היסוד, לפני תוספות עומד על 45,861 שקלים לחודש.

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
janehartsell
Tell me what makes you feel like a king. Tonight, I want to be your loyal confidante… with a few added benefits that leave you breathless with desire. f1nd me...
Tell me what makes you feel like a king. Tonight, I want to be your loyal confidante… with a few added benefits that leave you breathless with desire. f1nd me on janehartsell_mooo_com change _ to dot
המשך 02:05 08.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר