האווירה החגיגית של חול המועד בירושלים נקטעה הצהריים (רביעי) כשחרדים קיצוניים ניסו לתקוף חייל צה"ל שעבר ברחוב. הוא חולץ על ידי כוח משטרה מהמקום.

החייל, צעד ברחוב אתיופיה הסמוך למרכז העיר בירושלים, כשלפתע החל לחטוף צעקות וגל של ההמון עטף אותו. עוברי אורח קראו למשטרה בניסיון להדוף את המתקפה עליו – והוא חולץ ללא פגע.

מהמשטרה נמסר כי "שוטרים הוזעקו לשכונת מאה שערים בירושלים, בעקבות דיווח על כמה עשרות קיצוניים המתגודדים סביב חייל במדים שעבר במקום וקוראים לעברו קריאות. השוטרים שהגיעו פיזרו את אותם קיצוניים וסייעו לחייל לצאת מהאזור. אין נפגעים באירוע.

משטרת ישראל תפעל בכל הכלים העומדים לרשותה על מנת לאתר את אלו הלוקחים חלק בתקיפתם המילולית או הפיזית של לובשי המדים ולהביאם לדין".

(צילום: חיים גולדברג/ כיכר השבת)

בתחילת השבוע,  בובה ועליה מדים של חייל צה"ל נתלתה באחד הגגות בשכונת מאה שערים בירושלים, על ידי חרדים קיצוניים. בתום המהומות, היא הורדה על ידי לוחמי מג"ב.

על הבובה נכתב מצד אחד "לעילוי נשמת המן בן המדתא האגגי", שנתלה על העץ, יחד עם עשרת בניו, בתאריך ט"ז ניסן שצויין היום. שוטרים שהגיעו למקום, הסירו את המיצג המסית. במקום התפתחו מהומות, כאשר כמה מהקיצונים ניסו למנוע את הורדת בובת החייל.

מדוברות משטרת ירושלים נמסר: "כוחות משטרה פעלו לפני זמן קצר בשכונת מאה שערים בירושלים והורידו בובה בדמות חייל שנתלתה על אחד הגגות".