ההחלטה על עריכת פריימריס בתוך הציונות הדתית, כמו גם הרצון לחדש את רשימת המועמדים לכנסת, נראית עד עכשיו כדרך היחידה להצלת סיעת המפד"ל מהיעלמות במערכת הבחירות הבאה.
אין זה סוד שהסקרים האחרונים, שנערכו בעת שעלתה המחשבה על הקדמת הבחירות, הראו כי המפד"ל מתנדנדת על אחוז החסימה ועלולה שלא לעבור אותו. האינפלציה הנוכחית במספר המועמדים העצום שהודיעו על ריצה במסגרת ההתחדשות של התנועה, הוא תופעה מבורכת שמזכירה את נס תחיית המתים.
אלא שעם התקדמות התהליך והתבררות שורת המועמדים שהחליטו לרוץ בפריימריס הללו, נראה כי מתרבים הספקות בשאלה איזו רשימה תיבחר בסופו של דבר, והאם אותם נבחרים באמת ייצגו רשימה ציונית דתית.
למרות ניסיונות הטשטוש הרבים, אי אפשר להתעלם מהעובדה שאיילת שקד, למשל, ממקימי תנועת 'ישראל שלי', אינה נציגה אותנטית של המגזר הדתי. ייאמר מייד: מדובר בדמות פוליטית ראויה שהכנסת תתברך בפעילותה בה, אלא שבכנסת משרתים חברי כנסת רבים וראויים שאינם מייצגים כלל את עולמה של הציונות הדתית.
גם ההתבטאויות האחרונות של נפתלי בנט בעמוד הפייסבוק שלו, בעד הפעלת קווי אוטובוס ציבוריים בשבת בערים חילוניות שירצו בכך ועריכת נישואים אזרחיים לפסולי חיתון, מהוות סטייה משמעותית מהקו הרשמי בו דגלו עד כה נציגי הציונות הדתית. סטייה ממה שמכונה 'הסטטוס קוו ההיסטורי' של מדינה ישראל, חייבת להתקבל בהסכמה רחבה של כל הנהגת הציונות הדתית, זו הנבחרת לכנסת וזו הרוחנית.
ההצהרה של בנט מלמדת על פנייה לדרך חדשה ועצמאית, והתעלמות ממסורת ארוכת שנים של המפלגה אותה הוא מבקש להנהיג. מהפכה כזו אינה בהכרח טובה, וייתכן גם כי הנזקים הטמונים בה הם רבים. זכותו של אדם להביע דעה כרצונו, אולם רצוי היה שאדם שמתיימר להנהיג תנועה, יברר קודם מה הן העמדות בשלהן נבחר לכנסת, ומה היא בכלל התנועה אליה הוא מצטרף.
אמירות אלו חמורות שבעתיים לאור העובדה כי הן עלולות להרחיק פלח בוחרים דתי-לאומי משמעותי שהיה עד היום נאמן לתנועה מסיבות היסטוריות ומסיבות דתיות. אם תוותר קבוצה זו על הצבעתה המסורתית, תותיר חלל גדול, גם אם יגיעו במקומה מצביעים אחרים.
מעבר לטענות אלו ראוי לזכור כי תהליכי התחדשות אמיתיים לאורך ההיסטוריה, הן במישור הפוליטי והן במישור הלאומי, היו איטיים וארוכי טווח, ואף מהפכה לא נוצרה ביום אחד. הסיבה המרכזית לכך היא שמהפכה לא מייצרת תהליך ריפוי אמיתי – כזה שנדרש בוודאות ובדחיפות למפד"ל. מהפכה לעולם תחזור על הרעות החולות אותן רצתה לתקן, כיוון שמטבעה היא תהליך מהיר של כריתת ראש, כשהגוף נותר באותו מצב.
מי שחושב שבקמפיין מהיר ובהצהרות שנויות במחלוקת יושיע את האיש החולה של הציונות הדתית – טועה באופן מהותי וצפוי לחזור על טעויותיהם של קודמיו.
==
פורסם במקור ראשון.
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
0 דיונים
ספי
כשהוא רצה להקים מפלגה עצמאית- הישראלים, טענתם שהוא מביא פילוג למחנה הלאומיץ כשהוא החליט להתמודד על ראשות הבית היהודי אתה רוצה לחייב אותו להתאים את עצמו לסקטוריאליות ולעסקנות האורלבית, בטענה...
כשהוא רצה להקים מפלגה עצמאית- הישראלים, טענתם שהוא מביא פילוג למחנה הלאומיץ כשהוא החליט להתמודד על ראשות הבית היהודי אתה רוצה לחייב אותו להתאים את עצמו לסקטוריאליות ולעסקנות האורלבית, בטענה שהוא צריך לבדוק "מהי התנועה אליה הוא מצטרף". לא העסקנים יקבעו מהי התנועה אלא אך ורק הציבור הרחב! בשביל זה יש פרימיריז, כדי לדעת מה הציבור רוצה מהתנועה הזו, עסקנות או מנהיגות! לא סתם בן כספית תקף את איילת שקד על הצטרפותה למפד"ל בטענה שהיא מתעלמת מהמפד"ל ההיסטורית ה"מתונה". ניצחון של אורלב העסקן שמלקק לשמאל ולתקשורת יתאים לבן כספית כמו כפפה ליד! הוא רוצה אותנו סקטוריאלים וקטנים, עבדים נרצעים של שלטון השמאל שמסתפקים בתקציבים לישביות ולאולפנות, ולא מנהיגים ומשפיעים! זו המהפכה של נפתלי בנטשהשמאל פוחד ממנה! עד עכשיו היה ליכוד ,ימני" שברגע האמת תמיד הולך שמאלה, ומפלגה ציונית דתית עסקנית ומצומקת. לא עוד! הרעיון של בנט הוא מפלגה ציונית- לאומית- יהודית שורשית שתפעל למען עם ישראל ותהווה אלטרנטיבה לאומית אמיתית לליכוד המאכזב! תמיד יש עסקנים קטנים בדרך שמפריעים למהלכים הגדולים! טוב יעשה אורלב אם יפנה את הדרך!
המשך 18:33 19.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמה נמוכה
00:46 19.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
19:37 18.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
19:04 18.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דן
14:27 18.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בעל שם
12:40 18.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
הנהגתו של המנהיג הותיק לא היתה ראויה. הוא הנהיג חתרנות כלפי הנציגים הטובים שלנו ולכן הוא חייב לעזוב .
12:03 18.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמוס ארליך
ותפסיקו להתלקק בהנאה כל פעם שנדמה לכם שאתם יכולים לזלזל במפד"ל. אלמלי המפד"ל לא היה לנו מקום בארץ.
10:03 18.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר