שבת מתוקה: 4 מתכונים לחגיגת שוקולד אמיתית

שבת מתוקה: 4 מתכונים לחגיגת שוקולד אמיתית

לכבוד יום השוקולד הבינלאומי, שחל בשבת הקרובה. אספנו לכם ארבעה מתכונים מתוקים ומרעננים במיוחד, שיכולים לספק גם אחלה תעסוקה עם הילדים בחופש- תהנו

1. למשקיעים: רולדת שוקולד מרשימה 

למתכון המתורגם לחצו כאן


2. למרעננים: קינוחי מוס שוקולד בשלושה צבעים

(מאת: אופירה רבני)

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
2 שמנת מתוקה
5 כפות פודינג וניל
3 כפות קפה נמס
2 כפות קקאו
200 גרם שוקולד חלב/מריר
10 כוסות קינוח
שקית זילוף /כפית

אופן ההכנה:
1. מקציפים 1 וחצי מכלי שמנת עם 5 כפות פודינג, את השמנת שנותרה במיכל שופכים לסיר קטן יחד עם 200 גרם שוקולד ומערבבים על אש בינונית עד לקבלת מרקם אחיד

2. מחלקים את הקצפת ל3 קערות, בקערה אחת משאירים את הקצפת לבנה, בקערה השנייה מוסיפים לקצפת 3 כפות נס קפה ובקערה השלישית מוסיפים את הקקאו. לאחר מכן מערבבים כל אחת בנפרד עד לקבלת מרקם אחיד

3. לאחר קירור מוסיפים חצי מכמות השמנת והשוקולד בסיר לקערה השנייה עם הקצפת והנס ואת החצי הנותר מוסיפים לקערה השלישית עם הקקאו

4. רגע האיחוד: בכל כוס מסדרים את שכבות המוס בעזרת כפית או שקית זילוף. שכבה ראשונה- יוצקים את הקצפת עם הקקאו ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות. שכבה שנייה- יוצקים מעל את הקצפת הלבנה ושוב מכנסים למקפיא למשך 10 דקות ואז מעצבים את השכבה העליונה- הקצפת עם הנס קפה ושוב מכניסים למקפיא להתייצבות. ניתן לקשט בפירות יער


3. לילדים: בראוניז שוקולד על מקל

למתכון המתורגם לחצו כאן


4. לזריזים: עוגת שוקולד קלאסית ומהירה להכנה

הכי קל, הכי טעים

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

1/2 1 כוסות קמח
1/3 כוס קקאו
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס מים קרים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות מיץ תפוזים
לציפוי:
220 גרם שוקולד צ'יפס/ טבלת שוקולד מריר
1/3 כוס חלב קוקוס / חלב סויה / חלב שקדים
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומשמנים תבנית (מומלץ עגולה)

2. מערבבים בקערה בינונית קמח (לאחר ניפוי), קקאו, סודה לשתייה, מלח וסוכר.

3. מוסיפים לקערה את השמן, המים ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מוסיפים את סיידר התפוחים או מיץ התפוזים ומערבבים היטב

5. יוצקים את התערובת לתבנית, ומכניסים לאפייה למשך 25-30 דקות.

6. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: בסיר על אש קטנה ממסים את השוקולד, יחד עם חלב הקוקוס (או כל תחליף שבחרתם) ותמצית הווניל. לאחר שהוכל נמס, מסירים מהאש וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

7. מצננים את העוגה במשך 5 דקות מחוץ לתנור ויוצקים על העוגה את הציפוי.

8. לאחר יציקת הציפוי על העוגה מכניסים אותה למקרר, מומלץ להגיש אותה קרה ולקשט באגוזים/ סוכריות

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו