לכבוד יום הסושי: מצאנו את השיטה הקלה להכנה - סרוגים

לכבוד יום הסושי: מצאנו את השיטה הקלה להכנה

לכבוד יום הסושי הבינלאומי שחל היום, מצאנו מתכון פשוט שיאפשר גם לכם להכין סושי בבית, בלי להסתבך עם אצות וגלגולים- צפו עכשיו במתכון

author-image
לכבוד יום הסושי: מצאנו את השיטה הקלה להכנה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לסושי בכוסות

היום מציינים בעולם את יום הסושי הבינלאומי, המאכל היפני שכבש גם את ישראל. אז כדי שתוכלו להצטרף לחגיגה, מצאנו עבורכם פתרון פשוט שיאפשר גם לכם להכין סושי טעים בבית בלי להסתבך אצות וגלגולים. בתאבון!

מנות: 6-8 סושי | פרווה

מצרכים:
1 כוס אורז להכנת סושי
3 כפות חומץ אורז
שמן
למילוי:
1 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף
1 שן שום, כתוש
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
1/3 1 כוסות קוביות מלפפון קטנות
1 כוס קוביות גזר קטנות
1 אבוקדו, חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק
2 כפות שומשום/קצח
(ניתן להוסיף סלמון או כל תוספת אהובה אחרת)

אופן ההכנה: 
1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את האורז ו-1/3 1 כוסות מים. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 17-20 דקות, עד שהאורז סופג את המים.

2. מעבירים את האורז לקערה בינונית ומערבבים עם החומץ עד שהאורז דביק מספיק כדי להתגבש לצורה.

3. מרפדים תבנית עם 12 שקעים עגולים בריבועי נייר אפייה משומנים קלות.

4. מחלקים את האורז באופן שווה בין שקעי התבנית, ומהדקים אותו לדפנות כל שקע ליצירת כוסות. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.

5.הכנת המילוי: במקביל, בקערה בינונית, מערבבים יחד את שמן השומשום, רוטב הסויה, חומץ האורז, רוטב הצ'ילי, השום והג'ינג'ר. מערבבים פנימה את המלפפון, הגזר, האבוקדו, הבצל הירוק, השומשום וכל תוספת אהובה אחרת

6. רגע האיחוד: מקלפים את נייר האפייה מכוסות האורז, מחלקים ביניהם את תערובת הירקות ומסדרים את כוסות הסושי על מגש גדול. כשהאורז מגיע לטמפרטורת החדר, מגישים את הסושי.

יום סושי שמח!

======================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו