פסטיבל דובדבנים במטבח: 5 המתכונים הכי שווים לקיץ

פסטיבל דובדבנים במטבח: 5 המתכונים הכי שווים לקיץ

לכבוד פסטיבל הדובדבנים, שייערך ביום שישי הקרוב בגוש עציון. קיבצנו לכם כאן 5 מתכונים מרעננים עם דובדבנים שתשמחו לאמץ בקיץ הקרוב- תהינו!

author-image

דובדבנים הם הרבה יותר מעוד תוספת קטנה בסוף הקצפת, הם בריאים במיוחד וניתן להכין איתם שלל מתכונים, רטבים ומשקאות מרעננים לקיץ הקרוב. לרגל פסטיבל הדובדבנים בגוש עציון, שייערך ביום שישי הקרוב, יח' בסיוון, 1.6.18- אספנו לכם כאן את כל המתכונים ששווה לכם להכיר- תיהנו!

מרק דובדבנים קר 

המרק של הקיץ (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
690 גרם דובדבנים כהים מתוקים
5 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום (לא חובה)
1/4 כפית מלח
גרידת קליפה מחצי לימון
1 כוס יוגורט

אופן ההכנה: 
1. מגלענים את הדובדבנים ומניחים את הדובדבנים בקערה, ואת הגלעינים מעבירים לסיר מרק גדול. מוסיפים לסיר את המים, ומביאים לרתיחה. כשהנוזל מבעבע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.

2. בעזרת מסננת, מסירים את הגלעינים מהמים, מוסיפים את הסוכר, היין האדום(לא חובה), גרידת הלימון והמלח, ומגביהים לאש בינונית-גבוהה לרתיחה נוספת במשך 5 דקות.

3. מוסיפים לסיר את הדובדבנים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מכסים ומבשלים במשך 5 דקות. מורידים מהאש.

4. מעבירים את היוגורט לקערה גדולה, וכשהמרק כבר לא מבעבע, לוקחים כוס מנוזל המרק, ומערבבים לאט עם היוגורט עד לאיחוד מלא. בהדרגה, מוסיפים את שאר המרק וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.

5. מעבירים למקרר עד להגשה, מדי פעם בוחשים. סמוך להגשה, מערבבים שוב היטב, כיוון שהנוזל והיוגורט עלולים להיפרד.

הצעת הגשה: יוצקים לקערות או כוסות זכוכית ומקשטים עם חצאי דובדבנים טריים מגולענים


 רוטב דובדבנים

רוטב שבא טוב לא רק על הגלידה (צילום: www.purewow.com)

מצרכים:
לרוטב:
2 כוסות חצאי דובדבנים
3-4 כפות סוכר (תלוי במתיקות הרצויה)
1/4 כוס מים
1/4 כפית תמצית וניל
להגשה:
1 אננס, מקולף וחתוך לרבעים
1 ליטר גלידת וניל
לקישוט: דובדבנים שלמים

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן, מערבבים את הדובדבנים עם הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית עד שהדובדבנים מתפרקים, במשך 10-12 דקות.

2. מסירים מהאש ובעזרת מזלג, מרסקים את הדובדבנים. לאחר מכן מסננים את המשחה לקערה קטנה, מוסיפים לנוזל בקערה את תמצית הווניל, מערבבים ושומרים בצנצנת אטומה.

3. במקביל מחממים גריל חשמלי או מחבת פסים על אש גבוהה, מקלפים וחותכים את האננס לרבעים שווים וצורבים במשך 4 דקות מכל צד את האננס עד שמתקבלים פסי חריכה.

4.מוציאים לצלחת, מצננים וחותכים את רבעי האננס לרצועות ארוכות או קוביות.

5. מסדרים רצועות אננס יחד עם כדורי גלידה, מזלפים מעל את רוטב הדובדבנים, מקשטים בדובדבנים טריים ומגישים


 מתכון לסלמון אפוי עם דובדבנים

לא רק לקינוחים (צילום: heatherchristo.com)

מצרכים: 
1 פילה סלמון שלם (700-800 גרם)
2 כפות שמן זית
מלח גס
3 כפות חומץ בלסמי
לרוטב:
2 כוסות דובדבנים, חצויים לשניים
2 כפות שמן זית
3 כפות דבש
2 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

2. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר כסף/אפייה ומניחים עליו את פילה הסלמון. מזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי ומתבלים במלח בנדיבות.

3. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ומכניסים פנימה את הסלמון. אופים במשך 8-10 דקות (בהתאם לעובי הדג)ולאחר מכן מוציאים מהתנור ומניחים בצד למשך דקה או שתיים לצינון קל

4. במקביל מכינים את הרוטב: מערבבים במחבת בינונית שמן זית ודבש, וכשהם חמים, מוסיפים את הדובדבנים. נותנים להם להתבשל כמה דקות, ומוסיפים את החומץ הבלסמי. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש. לאחר מכן מתבלים במעט מלח גס, ויוצקים את הרוטב על הסלמון.


קוקילידת דובדבנים

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים: 

לגלידה:
400 מל שמנת מתוקה להקצפה (ניתן להחליף בגלידת וניל קנויה)
1/2כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חצאי דובדבנים
2 כפות רוטב דובדבנים (מומלץ- ראו מתכון למעלה)
לעוגיות:
170 גרם חמאה ללא מלח
2/3 כוס סוכר לבן
2/3 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
1/2 1 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח, מנופה
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1.הכנת הגלידה: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, הסוכר, רוטב הדובדבנים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים פנימה ומערבבים. מאחסנים בקופסה גדולה ומכניסים למקפיא ללילה שלם (ניתן להחליף את השמנת, הווניל והסוכר בגלידת וניל קנויה ולהוסיף אליה את הדובדבנים)

2.מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

3. במיקסר חשמלי מצויד בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והחום עד לקבלת קצפת בהירה ואוורירית, במשך 4-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים בהדרגה, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים עד לשילוב מלא.

4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לבצק במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות. מוסיפים לקערה את השוקולד-צ'יפס ומערבבים לשילוב מלא.

5. מסדרים בתבניות גבעות מהתערובת, כל עוגיה מ-3 כפות, ומשאירים כ-5 ס"מ בין כל עוגייה. לאחר מכן מכניסים לאפייה במשך 6-8 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עוד 6-8 דקות. לאחר מכן מוצאים ומשאירים על רשת את העוגיות עד לצינון מלא

6. רגע האיחוד: יוצקים על עוגיה כדור גלידה ומכסים בעוגיה נוספת ומגישים!


המשקאות הכי מרעננים לקיץ 

שייק מרענן לבוקר? או משקה דובדבנים עם לימון ליים? הדרך המהירה ביותר להתרענן מתחילה בדובדבן אחד. לצפייה במתכונים למשקאות שתשמחו לאמץ בקיץ הקרוב לחצו כאן

הדובדבן של המשקאות (צילום:שטארסטוק)

============================

המתכונים בשיתוף פסטיבל דובדבנים בגוש עציון

הפסטיבל ייערך ביום שישי , יח' בסיוון, 1.6.18. הקטיף מתנהל באופן עצמאי ובשיטת 'אכול כפי יכולתך' בנוסף, במקום יפעלו סדנאות לילדים, מתנפחים, שוק איכרים ועוד| לפרטים ולרכישת כרטיסים לחצו כאן

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו