לקראת ליל הסדר שיחול בסוף השבוע הקרוב, דחה בית הדין הרבני האזורי בירושלים את בקשתו של אב חרדי, ביגמיסט, לאפשר לו לקיים את חובת "והגדת לבינך" בליל הסדר. נקבע כי בנסיבות המיוחדות של המקרה יערוך הקטין את ליל הסדר עם אמו.
הכל החל כאשר בני הזוג נישאו לפני כעשרים שנה ונולדו להם ארבעה בנים, אחד מהם קטין כבן 13. לפני 6 שנים עזב הבעל את הבית והגיש תביעת גירושין שנידונה באריכות במספר דיונים בבית הדין הרבני בירושלים. בסופם של הדיונים נדחתה בקשתו לחייב את אשתו בגט, ועד היום הצדדים טרם התגרשו.
בשלב מסוים שכנע בית הדין את האישה, שאינה חייבת בגירושין, להסכים לגט מרצונה הטוב ונקבע מועד לסידור הגט לפני כעשרה ימים. במעמד הגט הודיעה האישה כי בעלה הגיש נגדה תביעת נזיקין אזרחית על סירובה להתגרש, ובית המשפט לענייני משפחה פסק לחובתה סכום נזיקין של 8,000 בחודש – כך שהחוב עומד כיום על 68 אלף ₪. האישה דרשה שהבעל יבטל את הקנס כתנאי להסכמתה לגט, הבעל סירב והצדדים לא התגרשו.
בינתיים התברר כי הבעל החרדי חי ומתגורר עם אישה חרדית, הוא נישא לה בנישואין פרטיים שלא דרך רבנות חוקית מוכרת ומוסמכת ולמעשה עבר על חוק הביגמיה. לקראת ליל הסדר פנה הבעל לבית הדין בדרישה לקבוע הסדרי ראיה לשבתות וחגים ובליל הסדר, כאשר על פי ההלכה חובת חינוך הבנים חלה על האב.
חברי בית הדין הרבני האזורי בירושלים הרב יוסף גולדברג, הרב דוד ברדוגו והרב מרדכי רלב"ג דחו את בקשתו על הסף ופרסמו פסק דין מפתיע וחריף במיוחד: "עובדה אחת ברורה עומדת לפנינו והיא שהבעל שמציג את עצמו כחרדי ושומר תורה ומצוות – פגע ברגל גסה בהלכה, שהרי אם חי עם אותה אישה עד היום ללא נישואין, מציאות זו נוגדת את ההלכה. ואם נישא לה בנישואין פרטיים עבר בכך על חרם דרבנו גרשום כשנשא אישה על אשתו ללא היתר בית הדין. וכל זאת מלבד שעבר על חוק הביגמיה, ובשני אופנים אלה הוא נקרא עבריין. למציאות עגומה זו יש השלכה ישירה אף על הסדרי הראיה בין האב לבנו הקטין, שהרי בן זה שמתחנך במוסדות חרדים כחדרי לכל דבר, האמור על שמירת תורה ומצוות וציות לגדולי התורה, כאשר הוא נחשף לסוג של חיים הנוגדים את ההלכה, ללא ספק הדבר גורם לנזק נפשי שאינו ניתן לתיקון. הוא מקבל בכך מסר שלילי ומבלבל, שכביכול ניתן להיות חרדי למחצה וניתן לבעוט בהלכה ובפסקי דין של בתי הדין".
בהמשך הדברים כותבים הדיינים כי "יש לציין שאף בבני זוג שאינם שומרי תורה ומצוות שנמצאים בהליכי גירושין, כשבעל נוטש את אשתו לטובת אישה זרה, בית הדין מונע הסדרי ראיה הכוללים מפגשים עם אותה אישה זרה – משום שהדבר פוגע בנפשו של הילד שרואה את אביו בוגד באשתו, קל וחומר כאשר המדובר בבני זוג המחנכים את בנם לשמירת תורה ומצוות שהדבר פוגע בנפשו".
לסיכום כתבו הדיינים בספק דינם כי "לאור הדברים הנ"ל ומאחר שבית הדין אמון על הצד ההלכתי, הגענו להחלטה כי במצב הנוכחי עלולים המפגשים בשבתות ובחגים אצל האב ליצור אצל הבן בלבול, ועלולים לפגוע בו נפשית. אם ברצונו של האב להביא לשינוי בהחלטת בית הדין בעניין הסדרי הראיה בשבתות ובחגים, עליו ללכת לקראת אשתו ולפעול לביטול הקנס. לאחר מכן הצדדים יתגרשו כדת משה וישראל, ולאחר הגירושין תהיה אפשרות בידי הבעל להינשא כדת משה וישראל ומצב זה יאפשר הסדרי ראיה אף בשבתות ובחגים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים
איך אפשר לחיות עם בעל שלא רוצה אותך?
12:33 19.04.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הם מנסים להסית את הציבור בשקרים , אבל האמת שהוא תמיד הכחיש והפרוצה מחדרה עם הוריה היו מתעללים באכזריות איומה בשני ילדים עד היום במשך שנים, והיא הודתה בפני עובדת...
הם מנסים להסית את הציבור בשקרים , אבל האמת שהוא תמיד הכחיש והפרוצה מחדרה עם הוריה היו מתעללים באכזריות איומה בשני ילדים עד היום במשך שנים, והיא הודתה בפני עובדת סוציאלית, ויש ראיות ועדויות מפני שכך היתה עושה שנים מנפצת את ילדיה בריצפה פתחה ראשיהם שברה שיניהם, הרעיבה אותם עד שעשתה אותם שלדים, וילד אחד זרקה מהבית בגיל תשע לפנימיה, והרב שמגבה אותה תמיד מלמד אותה את המילים בערמימות איך לצחוק ולרמות את כולם והם הופכים את הכל ושולחים אנשים מהמדינה בכל העולם שרודפים את האב גם אחרי שרדפו אותו והוציאו ממנו גט ובגדה ולכן לא רוצה אותו, עדיין ממשיכים את ההתעללות האיומה והנוראה, בעוד שיודעים שהוא הצודק, הם נלחמים לשבור אותו, אשה ששוברת את הראש והאף והשיניים של ילדיה שהיא שוברת צלחת ושאמא שלה עליזה שברה את כל התריסים בבית ומרביצה וסורטת את נכדיה, וכשבאו לבית האמא שלה הם עשו הפסקת חשמל ושמו חתולים וזרקו אותם בריצפה ורק גורמים לנכדים לבכות ומבטיחה להפריד בין בני הזוג ומלמד את ביתה לעשות כויות לגבר בכתף ולילדים בידים. ותראו במקום לקחת אחריות ולהתנצל היא מכחישה
המשך 18:40 18.04.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר