מרד בקואליציה: אמסלם ונגוסה נגד נתניהו
שוב איומים בקואליציה. ח"כ דודי אמסלם ואברהם נגוסה הכריזו כי לא יעלו להצבעות במליאה עד שנתניהו יתחייב להעלות את 9,000 היהודים מאתיופיה.

מרד בקואליציה.
שני חברי כנסת מהליכוד, יו"ר ועדת הקליטה אברהם נגוסה ו יו"ר ועדת הפנים דודי אמסלם, מאיימים לא להצביע היום (שני) עם הקואליציה, בעקבות הנחיית ראש הממשלה שלא להעלות את שארית יהודי אתיופיה.
השניים השמיעו את האיום בצהריים בישיבה משותפת של וועדות הקליטה והפנים.
זאת, כתגובה על דבריו של נציג משרד ראש הממשלה, אודי פראוור, כי בניגוד להחלטת הממשלה להעלות את 9,000 שארית יהודי אתיופיה, הממתינים בגונדר ואדיס אבבה, יועלו בשנה הקרובה רק כ-500 זקנים, חולים ובודדים. פראוור הודה בדיון כי זו הנחייתו של ראש הממשלה.
אמסלם אמר לפראוור: "תודיע לראש הממשלה שאם עד השעה 4 הוא לא משנה את ההחלטה בנושא עלייתם של 9000 יהודי אתיופיה ח"כ נגוסה ואני לא עולים למליאה".
יצוין כי בשנים האחרונות הכריזו כבר מספר פעמים על "חיסול גולת אתיופיה", אך מסתבר שבכל פעם מחדש, 'צצים' עוד יהודים באתיופיה, ומספרם עלה ל-9,000 שכרגע נמצאים בשתי הערים הגדולות במדינה.
בקואליציה של 61 חברי כנסת, איומים כאלה נשמעים אחת לשבועיים, בפעם האחרונה התקפל סמוטריץ' וחזר להצביע עם הקואליציה למרות שהבתים בחברון טרם אושרו. ח"כ אורן חזן הודח מחברותו בועדת הכנסת ובועדת החוץ והבטחון, לאחר שנעדר ללא אישור מהצבעות בכנסת.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו