במעמד אלפים, בהם חיילים ושוטרים, נערך טקס הדלקת נר שמיני של חנוכה בכותל המערבי במעמד הראשון לציון והרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף שליט"א, הרה"ג הכותל המערבי והמקומות הקדושים הרב שמואל רבינוביץ שליט"א, מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך, מפקד המחוז ניצב צ'יקו אדרי, ממ"ר דוד דורון תורג'מן ושוטרי העיר העתיקה.
בטקס הדלקת הנר השתתף הנער נאור שליו שנפגע קשות בפיגוע הדקירה בפסגת זאב. שהגיע לכותל המערבי כדי להודות לקב"ה על הנס שפקד אותו לאחר פציעתו האנושה, כשנדקר לפני שבועות ספורים על ידי ילד ערבי תושב ירושלים, והחלמתו המהירה בחסדי שמיים.
רב הכותל המערבי הרה"ג שמואל רבינוביץ שליט"א אמר כי החנוכיה בשלמותה מציינת את האור שעם ישראל מבקש באמצעותו לדחות את החושך. ולמרות האירועים הבטחוניים שפקדו את ירושלים בחודשים האחרונים. אנו מנצחים את החושך בכח האור והאמונה. וההמונים שפקדו את הכותל בחג החנוכה הם עדות לכך.
הראשון לציון והרב הראשי לישראל הרה"ג יצחק יוסף שליט"א ציין שחג החנוכה מסמל את נצחון הרוח, ובכח הרוח והתורה של עם ישראל ננצח את אויבינו. הרב בירך את מפכ"ל המשטרה הנכנס ואת שוטרי ישראל על עבודתם המאומצת לשמור מפני מפגעים, ונשא תפילה לשלומם ובטחונם.
מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך הביע את התרגשותו להדליק נר בכותל המערבי ביחד עם "שומרי ירושלים", לוחמי משטרת ישראל אשר מגינים יום יום בגופם, מפני כאלה אשר בחרו לצערנו, להפוך את המוות לייעוד אישי. "כמה מרגש לחגוג הערב גם עם השוטרים וגם עם נאור היקר, באופן שמאפשר לנו באופן המוחשי ביותר להרגיש, מה המשמעות של מה שאנו עושים יום יום."
אנו נמשיך לקדש את החיים ואת משמעותם. מסירות הנפש שלנו, נועדה לאפשר לאזרחי ישראל להוסיף אור, להוסיף שמחה ותוכן לחיים בארץ, להמשיך ולפתח בארץ חברה דמוקרטית, ערכית, יוצרת, פועלת וחפצת חיים. הנרות אשר מייצגים את הצד הרוחני של החג, מגיעים הערב לשיא של תוספת אור. מדרגה לאחר מדרגה אנו מוסיפים אור, עד ליום השמיני המייצג את שיאו של החג.
אנו כוחות הביטחון הנלחמים בחושך, עושים זאת גם על מנת לאפשר לאזרחי ישראל- להוסיף אור.
האזינו לדברי הברכה של המפכ"ל:
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2015/12/AjxEoWtZXBDIGp-7VFj1PS_lGYyCkcgB8cXklsVNC-zS.mp3]]]

מפקדים, לוחמי משטרת ישראל, אזרחים יקרים בתוכם הנער נאור שליו שנפצע קשה בפיגוע בירושלים לפני שבועות ספורים והשבוע חוגג בר מצווה ברחבת הכותל. נאחל לו רפואה ומזל טוב.
חג החנוכה שמייצג את הניצחון של החשמונאים ובעצם את החזרתה של עצמאות יהודית בארץ עני מאוד במקורות המשנה והתלמוד ואין אפילו מסכת שעוסקת בכך. הפרופיל הנמוך של החג במקורות הוא ככל הנראה חלק מהחשש של חכמי המשנה והתלמוד מהשלטון הרומי בתקופה שלאחר נפילת בית חשמונאי, קרי הצנעת המימד הלאומי של חנוכה והדגשת נס פח השמן בלבד.
לא פלא אם כן, שעם הקמת מדינת ישראל והחזרת עצמאותנו פרץ החג מחדש במלוא עוזו. אין שום חג אחר המתחרה בו בכמות שירי הילדים והבולטות התרבותית שהוא מייצג בתוך החגים. הוויכוח הארכיאולוגי היכן נמצאת החקרא – המצודה היוונית שנבנתה על ידי אנטיוכוס נמצא בכותרות בשבועות האחרונים לאחר שהתפרסם אחד הזיהויים שלה. אך הויכוח הארכיאולוגי איננו מערער את הממצא ההיסטורי הברור – כי גם לאחר נצחון החשמונאים, במשך 26 שנים עוד היו מגיחים ממצודת החקרא היוונים ותומכיהם ומנסים לדקור ולא פעם בהצלחה עולי רגל.
ההיסטוריה לצערנו חוזרת על עצמה. גם כאשר אנו ריבונים בארצנו אנו נדרשים להמשיך ולהילחם על שימור וחיזוק ריבונותנו ושלום אזרחנו כולם, כולל מול תופעות של סכינאות, נשק עתיק יומין. מאמץ זה מהווה הזדמנות עבורי להדליק נר ביחד עם שומרי ירושלים, לוחמי משטרת ישראל שמגיבים יום יום בגופם מפני כאלה שבחרו לצערנו להפוך את המוות לייעוד אישי.
כמה מרגש לחגוג הערב גם עם השוטרים וגם עם נאור היקר, באופן שמאפשר לנו להרגיש בצורה המוחשית ביותר מה המשמעות של מה שאנו עושים יום יום. אנו נמשיך לחגוג, נמשיך לקדש את החיים ואת משמעותם. מסירות הנפש שלנו נועדה לאפשר לאזרחי ישראל להוסיף אור, להוסיף שמחה ותוכן לחיים בארץ, להמשיך ולפתח בארץ חברה דמוקרטית, ערכית, יהודית, יוצרת, פועלת וחפצת חיים.
הנרות אשר מייצגים את הצד הרוחני של החג, מגיעים הערב לשיא של תוספת אור. מדרגה לאחר מדרגה, אנו מוסיפים אור עד ליום השמיני המייצג את שיאו של החג. בחנוכה הימים הקצרים ביותר בשנה והלילות ארוכים ביותר, מה שמייצג את החושך. דווקא אז אנו מוסיפים אור כדי לומר, לצד הלחימה ההכרחית בחושך אסור לנטוש את תפקידנו להוסיף אור. אנו כוחות הביטחון הנלחמים בחושך, עושים זאת על מנת לאפשר לאזרחי ישראל להוסיף אור. אנו מאחלים מכאן, המקום הקדוש והסמלי הזה, לאזרחי ישראל, חג אורים שמח
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
אחרי שנתבאר שחופרים קברי ישראל בציריך בהסכמת הרבנים שם, הגאב"ד מירושלים שליט"א הורה לאנשיו באנטווערפען ולונדון לתלות מודעות בכל בתי הכנסיות של העיר נגד רבני ציריך וגדולי הרבנים באירופה למחות...
אחרי שנתבאר שחופרים קברי ישראל בציריך בהסכמת הרבנים שם, הגאב"ד מירושלים שליט"א הורה לאנשיו באנטווערפען ולונדון לתלות מודעות בכל בתי הכנסיות של העיר נגד רבני ציריך וגדולי הרבנים באירופה למחות על חפירת קברי ישראל בצירך, ובראשם של המתירים החפירות הם, הגאון הגדול רבי שאול ברייש שליט"א, הגאון החסיד רבי משה חיים שמערלער שליט"א, והגאון רבי שמעון ברייש שליט"א. וכו' בתוך כך יצוין ע"י חיים שאולזון, כי בערב שב"ק האחרון בני משפחת עסטרייכער הנגידים, הנמנים על פלג הזאלונים בסאטמאר, הסתובבו בכל בתי הכנסיות בעיר לונדון ותלשו את כל המודעות נגד רבני ציריך שהגאב"ד שליט"א הורה שע"פ תורה חייבים לפרסם ולתלות בלונדון ואנטווערפען. אם זה כך, חייבים לדעת איזה בזיון התורה נעשה ע"י משפחת עסטרייכער השפילים והנבזים. הם בושה לציבור החרדי, בושה לעם היהודי, בושה לחסידות הזלונים, פשוט בושה לקב"ה! "אין גבול לחוצפה ולעזות. זה מה שקורה כשכל ילד מחליט שהוא 'בר סמכא' לקבוע מה טוב לדור יתום הזה, והוא צריך לחנך את גדולי ישראל. הגיע הזמן לעשות סוף לתופעה" בפרט למשפחות עשירים, עוכרי ישראל. למה להתנהג בגסות רוח בחוצפה ומילים גסות נגד גדולי ישראל? הגיע הזמן לעשות סוף לתופעה.
המשך 23:12 13.12.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהוד
20:17 13.12.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר