נער כבן 15 נמצא הבוקר (שני) על עגורן בירושלים בראש מבנה בן 36 קומות בירושלים. צוותי חילוץ של כבאות והצלה ומשטרת ישראל הצליחו להוריד את הנער בשלום.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חילוץ הנער | צילום: דוברות כבאות והצלה

מדוברות כבאות והצלה לישראל מחוז ירושלים נמסר: "​לפני זמן קצר הסתיים בהצלחה מבצע החילוץ המורכב בירושלים. לוחמי היחידה לחילוצים מיוחדים של תחנת מרחב האומה ממחוז ירושלים, פעלו במקצועיות גבוהה ובקור רוח יוצא דופן בגובה רב. הלוחמים הקימו מערכות חבלים מתקדמות על גבי העגורן, התגברו על מורכבות הגישה והזווית הבעייתית, הגיעו אל הנער ורתמו אותו בבטחה".

"הנער הורד לקרקע כשהוא בריא ושלם והועבר להמשך טיפול גורמי הרפואה והמשטרה במקום.". ​סגן מפקד מחוז ירושלים, תת-טפסר אייל כהן, שנכח בחפ"ק ופיקד על הכוחות: "הבוקר באה לידי ביטוי המוכנות המבצעית הגבוהה של היחידה לחילוצים מיוחדים. אך סמלי הדבר, שרק אתמול ביצעה היחידה אימון מורכב המדמה בדיוק תרחיש של חילוץ מעגורן, והיום נדרשו הלוחמים ליישם את היכולות הללו בזמן אמת. התרגול והמקצועיות הם אלו שהובילו לסיום האירוע בשלום".

"מפקד תחנת האומה ומפקד האירוע, טפסר משנה שי נחמיה : "מדובר בחילוץ מורכב מאוד, הן בשל הגובה הרב והן בשל הזווית המורכבת והבעייתית שבה ממוקם העגורן. הלוחמים פועלים בשיקול דעת ובמקצועיות לבניית מערכת חבלים שתאפשר גישה בטוחה אל הנער וחילוצו". חשוב להבהיר: מדובר בנער כבן 15, ומבדיקה ראשונית עולה כי לא מדובר בניסיון אובדנות".

מהמשטרה נמסר: "בשעות האחרונות, הוזעקו שוטרי תחנת לב הבירה במחוז ירושלים לאזור התחנה המרכזית בעקבות דיווח על אדם שנמצא על כבל של עגורן באתר בנייה בקרבת מקום. כוחות המשטרה הגיעו במהירות, ופועלים בשיתוף לוחמי האש וכוחות חירום והצלה נוספים על מנת להוריד את האדם ולהבטיח את שלומו ואת שלום הציבור. המשטרה פתחה בבדיקת נסיבות המקרה".