מה יקרה ביום שאחרי הסיפוח? שני אתגרים - סרוגים

מה יקרה ביום שאחרי הסיפוח? שני אתגרים

עיצומים בינלאומיים שישראל תתקשה לעמוד בהם, הגברת הצורך הביטחוני, מחסור בכוח אדם, נטל כלכלי. בשלב זה בשיחה, כאשר מתברר שישראל תמצא את עצמה מבודדת ומתמודדת עם אתגרים שאין לה די משאבים לעמוד מולם

טובה הרצל
מה יקרה ביום שאחרי הסיפוח? שני אתגרים
  (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

מה יקרה ביום שאחרי הסיפוח? כיצד אלו המקדמים אותו רואים את יהודה ושומרון כעבור עשור? איזו ישראל תשלוט מן הירדן ועד הים במלאת לה מאה? זו לא שאלה קנטרנית: להבנתי, הסיפוח הוא מתכון להתאבדות, ועד כה לא שמעתי מפי תומכיו תסריט מציאותי אשר יפריך את חששותיי.

שלוש הערות מקדימות. לצורך המאמר, נסכים שהפלשתינאים מתנגדים לקיומה של ישות מדינית יהודית בארץ ישראל, ו-7 באוקטובר סיפק לכך אישוש נחרץ. שנית, הכוונה איננה לנוכחות ביטחונית (עניין שונה בחוק הבינלאומי) אלא למחיקת הקו הירוק. ולבסוף, גם מי שמשוכנע שהנשיא טראמפ פועל לפי משנה סדורה ובמסגרתה הוא יתמוך בסיפוח, מבין שאין לדעת לאן פניה של ארה"ב אחרי כהונתו (ומה יהיה מעמדה בעולם אחרי שבירת הכלים הסיטונית שלו, נושא בפני עצמו).

עוד באותו נושא

דיווח בעולם: "הלחימה תתחדש וישראל תספח את צפון ומזרח הרצועה"


48

שתי בעיות יקרו במקרה של סיפוח

סיפוח יגרום לשתי בעיות עיקריות בזירה הבינלאומית. מאז אימוץ מגילת האו"ם ב-1945, נאסר על מדינות לצבור שטח באמצעות שימוש בכוח. אחסוך לקורא את קריאת הביניים: "אבל רוסיה סיפחה את חצי האי קרים!" מדובר במדינה מליגה אחרת, ובכל זאת רוסיה ומנהיגיה נתונים לעיצומים. ובהנחה שישראל לא תעניק מעמד שווה למקומיים, הרי שתהיה אוכלוסייה מאוד גדולה, בין מיעוט משמעותי לרוב, שכפופה למערכת חוקים נפרדת. זוהי אפליה על בסיס שיוך קבוצתי ובמילת קוד – אפרטהייד. ישראל מוזמנת לשאול את דרום אפריקה הלבנה על ההשלכות של עיצומים בינלאומיים.

העמקת הנוכחות הישראלית בכלל והאזרחית בפרט כרוכה בהשתלטות על קרקעות, מחסומים ועוד, אשר אינם לרוחם של המקומיים. תגובה נפוצה לטרור היא שרק ההתיישבות נותנת מענה הולם, והמהדרין קוראים לסיפוח. האם אלו יצמצמו את מפלס השנאה, את ההתנגדות? האם אחרי סיפוח יידרש פחות שיטור? מי יבצע אותו, בעוד ישראל בכלל וצה"ל בפרט מתוחים עד קצה יכולותיהם? מה התועלת שיביא הצעד? מה המחיר?

סיכום ביניים להשלכות הסיפוח: עיצומים בינלאומיים שישראל תתקשה לעמוד בהם, הגברת הצורך הביטחוני, מחסור בכוח אדם, נטל כלכלי. בשלב זה בשיחה, כאשר מתברר שישראל תמצא את עצמה מבודדת ומתמודדת עם אתגרים שאין לה די משאבים לעמוד מולם, נשלף הקלף האמוני: "כלומר את לא מאמינה שזו הארץ המובטחת?!?!". מאמינה. מאמינה גם ב"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", בעודנו צועדים בכוונת מכוון ובעיניים פקוחות לעבר תהום.

עוד באותו נושא

חמאס זועם: סמוטריץ' מנסה לכבוש עוד חלקים ביו"ש


6

התעלמות לא תסלק את האתגרים הקיומיים

מכאן קצרה הדרך ל"אילו באמת היית מאמינה, לא היית מוותרת בקלות. צריך להסביר לעולם". יש בעולם מדינה יהודית אחת והרבה מדינות בעלות רוב נוצרי או מוסלמי. לשיטת הדתות הללו, ההבטחה לעם ישראל התיישנה אל מול ההתגלות המאוחרת שלהם. בני דתות אחרות מאמינים באלים אחרים, ויש רבים שאמונה בתופעות מחוץ לטבע זרה להם. למעט מקצת הנוצרים האוונגליסטים, פנייה על בסיס ההבטחה דומה לדרישה להכיר בי כיורשת חוקית כי במו אוזניי, ורק אוזניי, שמעתי את המוריש מבטיח לי.

מי שמאמין שריבונו של עולם מנחה אותו כיצד להביא את הגאולה, יפסול את כל האמור לעיל. לא בשבילו הבלים כגון החלטות מחייבות של מועצת הביטחון או פגיעה בדרוג האשראי. אשר ליתר הדוגלים בסיפוח כפתרון הקבוע למצב – התעלמות לא תסלק את האתגרים הקיומיים שהוא יעמיד בפני ישראל. איך נתמודד איתם? מה לדעתכם צפוי לקרות? ובכן?

==

 

טובה הרצל היא גימלאית של משרד החוץ. הייתה בין היתר שגרירה בדרום אפריקה, שגרירה ראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות ברה"מ, וקצינת קישור לקונגרס בשגרירות בוושינגטון.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
12 תגובות - 9 דיונים מיין לפי
1
הפחדת דמה.הכל בהתאם לחק הבינ"ל.דו''ח לוי.
אפילו טראמפ תומך. | 23-03-2025 14:36
זו ארצנו.,
סרוגים גם בתבהלה? אלוהים אתנו!
דן | 29-03-2025 21:17
כמו שהיה בשואה, או ב 7.10. לא? (אה, אז אנחנו בנינו אותם, כלומר בטבח 'נתניהו' אז אלוהים לא אשם פה)
רק חסר לך...
תגובה מוחצת שהשיבה לכל הנקודות שהעלתה כותבת הטור | 23-03-2025 15:42
רק חסר לך טי שירט עם הכיתוב "נון סקוויטור"
2
מי מקיר אותה...
Dan | 23-03-2025 15:56
מי מקיר אותה
אנשי0 שיודעים לאיית
ימני של פעם | 24-03-2025 7:30
לא ביביסטים
3
בטח שיש בעולם...
דוד | 23-03-2025 19:41
בטח שיש בעולם אוטונומיות עם חוקים וכלכלה משלהן בתוך מדינות קיימות.לא חייב אפרטהייד. לספח את הבקעה לא אמור לגרור עיצומים
4
מי שנגד הסיפוח...
עדי | 24-03-2025 3:39
מי שנגד הסיפוח צריך להעיף אותו מהארץ הזאת, ערב רק מסריח יימך שמו ויאבד זכררו!!!!!!
5
חזון
חוסר אמונה | 24-03-2025 3:58
ברור שמדינת ישראל תיהיה חייבת לבסוף לקצץ לך בפנסייה התקציבית, דווקא מצבים קשים מביאים להתיעלות וקיצוצים שמקבלים על השוק הפרטי ומביאים עושר לאזרחים
6
ארץ ישראל שלנו...
יונתן | 24-03-2025 7:12
ארץ ישראל שלנו ושיתפוצץ העולם. אירופה לקראת מלחמה פנימית וחיצונית וקריסה מוחלטת. מדינות ערב מעריכות כוח, וטראמפ יותר ציוני מביבי עם 50 מליון אוונגליסטים שחותרים לסיפוח כמו סמוטריץ..
7
מעל 80 מדינות...
שלמה דהן | 24-03-2025 8:01
מעל 80 מדינות בעולם יש סיכסוך טריטוריאלי גם חבל אלזס סופח על ידי צרפת כלל יסוד שטח ששוחרר לא מוחזר שטחי יהודה שומרון מעולם לא היו שייכים לשום ושלום מדינה מדינת ירדן שיושבת על 70% משטח ארץ ישראל סיפחה את יהודה שומרון ב 1949 ואף אחד לא אמר לה כלום
8
אתגר הסיפוח -...
נפתלי אורבך | 24-03-2025 8:59
אתגר הסיפוח - ישראל החילה ריבונות על רמת הגולן ועל ירושלים, השמים לא נפלו. אין ספק שאם שטחי יש"ע היו שטחים מעוטי אוכלוסין , ההתנגדות הבינלאומית למהלך הייתה קטנה בהרבה. כיוון שהשטח מאוכלס באויבים האתגר גדול יותר, אבל זה בסך הכל אומר שצריך לעבוד קשה כדי לצבור תמיכה בינלאומית, לא להתייאש מראש, וגם לא לזרוק אחריות כלפי שמיא. לגבי אתגר האוכלוסייה - האתגר המרכזי בעיני. ישראל תצטרך להשקיע המון משאבים בהוצאת האוכלוסייה העויינת או בהכנעתה. זה צריך להעשות בתקיפות בנחישות ובחכמה. לחלק מהסוגיות כבר התייחסו רבים וטובים ולחלק טרם. כאשר יהיה ברור שישראל נחושה לנצח את אויביה ובמקביל לנהוג באמות מוסר גבוהות, ההסברה הבינלאומית תהיה הרבה יותר קלה. גם כך נזדקק למאמץ רציף ורציני. ההסברה הדתית יכולה וצריכה להיות נדבך חשוב ההסברה הישראלית אך בהחלט לא יכולה להיות הדבר היחיד.
9
תירוצים רגילים של שמאלנים
מילואימניק | 28-03-2025 14:23
כשהם מפנים את גוש קטיף הם לא חוששים ממה יהיה הממשל האמריקאי עוד 20 שנה. סיפוח עכשיו!