למרות צו המעצר: זו המדינה שבה נתניהו צפוי לבקר בקרוב - סרוגים

למרות צו המעצר: זו המדינה שבה נתניהו צפוי לבקר בקרוב

למרות צו המעצר שהוצא נגדו על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לקיים ביקור מדיני בהונגריה בחודש הקרוב. לדברי ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, "נתניהו יגיע לביקור לפני חג הפסחא"

חדשות סרוגים
למרות צו המעצר: זו המדינה שבה נתניהו צפוי לבקר בקרוב
  (צילום: מוטי מלרוד\POOL)

בדרך לביקור מדיני באירופה? ראש הסגל של ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן אמר היום (חמישי) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לקיים ביקור מדיני במדינה במהלך החודש הקרוב. דבריו מגיעים לאחר שאורבן הזמין את נתניהו לביקור בהונגריה – זאת למרות צו המעצר הבינלאומי שהוצא נגדו על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג.

זמן קצר לאחר מכן, אורבן עצמו אישר את דבריו של ראש הסגל שלו והבהיר כי "נתניהו יגיע לביקור בשבועות הקרובים, לפני חג הפסחא" – שחל השנה ב-20 באפריל.

במידה והביקור המדיני יצא לפועל, זו תהיה הפעם הראשונה שבה נתניהו מבקר באירופה מאז הוצאת צו המעצר נגדו, והביקור השני שלו בחו"ל אחרי נסיעתו לארה"ב ופגישתו עם הנשיא דונלד טראמפ בחודש שעבר. הונגריה אמנם חתומה על אמנת רומא המעגנת את סמכותו של בית הדין בהאג, אך אורבן ציין בעבר כי נתניהו לא יעצר אם יגיע לארצו.

עוד באותו נושא

בריטניה מודיעה: אם נתניהו יגיע – הוא יעצר


7

כזכור, אורבן היה אחד מהמנהיגים הראשונים שיצאו נגד החלטת בית הדין בהאג להוציא צווי מעצר נגד נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. כבר בנובמבר האחרון, יום אחרי הוצאת הצו, אורבן אמר כי הוא "מזמין את ראש הממשלה נתניהו ביקור מדיני רשמי בהונגריה, ובהזמנתי אני מתחייב שלהחלטות בית הדין לא תהיה כל הפעה על הביקור, ושתוכן ההחלטה לא מחייב אותנו ואין בכוונתנו לייחס לו חשיבות".

לטענתו, בית הדין קיבל "החלטה חצופה, צינית ולחלוטין בלתי מתקבלת על הדעת". ראש ממשלת הונגריה הוסיף והבהיר כי הוא אינו רואה את עצמו מחויב להחלטה השנויה במחלוקת, אפילו בתוך אירופה עצמה.

בתגובה נתניהו הודה לאורבן, ואמר כי יבקר בהונגריה בקרוב: "מול החולשה המבישה של אלה שהתייצבו לצד ההחלטה המקוממת נגד זכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה, הונגריה – כמו חברינו בארצות הברית – מציגה בהירות מוסרית ועמידה לצד הצדק והאמת".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אורסולה תפציצי אותו בבקשה
| 13-03-2025 13:11