הרצל ביטון, נהג האוטובוס שנפצע קשה בעת שהציל נוסעים רבים בפיגוע הדקירה שאירע השבוע בתל אביב, סיפר לערוץ 10, ממיטתו בבית החולים, על הרגעים בהם הבחין כי מחבל דוקר נוסעים באוטובוס ועל המאבק שלו במחבל שניסה למנוע ממנו לסגור את דלת האוטובוס.

ביטון סיפר כי הוא לא חשב שיש לו ברירה אחרת מלבד להציל את הנוסעים: "לא היתה לי ברירה, הייתי חייב להציל את הנוסעים. הוא דקר אותי בזמן נהיגה והלך לאמצע האוטובוס והתחיל לדקור את הנוסעים".

ביטון ציין כי כדי להסב את תשומת לב העוברים והשבים ברחוב שמשהו לא בסדר באוטובוס הוא טלטל את האוטובוס מצד לצד. ביטון ציין כי הטלטולים לא גרמו למחבל לחדול מפעולת הדקירה.

לדברי ביטון: "אמרתי אין לי ברירה אלא להביא אותו אליי. לחצתי על הברקסים, משכתי אותם חזק והוא עף כמו ציפור הגיע עד אליי. ניתרתי מהכיסא, תפסתי לו את יד שמאל והתחלתי לרסס אותו בגז מדמיע".

ביטון המשיך לשחזר את שקרה אותו במאבק עם המחבל: "אני נותן לו אגרוף והוא מחזיר לי אגרוף. מרוב שהיה לי הרבה דם, הייתה שלולית של דם לידי והוא החליק. אז הוא יצא מהאוטובוס והתחיל ללכת לכיוון יצחק שדה. אני יצאתי והתחלתי לרדוף אחריו".