השנה בחגים גם לכם יצא בשר כמו במסעדה!
לקראת חגי תשרי העומדים בפתח, ביקשנו מהשף של מסעדת אנטריקוט בירושלים, כמה טיפים כדי שגם אתם תוכלו להכין בשר במטבח הביתי לסעודות החג
ביקשנו מהשף של מסעדת אנטריקוט בירושלים, כמה טיפים להכנת בשר במטבח הביתי. לפני הטיפים, חשוב לזכור שאין תחליף לבשר טרי, כזה שאפשר למצוא בסניפי "וול דאן", שם הקצבים ישמחו לכוון אתכם לנתח איכותי ומשובח שיתאים לכם בדיוק.
בחרתם להכין את הבשר בתנור?
לא משנה באיזה נתח תבחרו, השלבים לקבלת בשר רך ועסיסי, הם פשוטים.
מניחים את הנתח על נייר אפיה ומתחתיו נייר אלומיניום, מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית, אפשר להוסיף גם שיני שום פרוסות או שום גבישי ולזלף סילאן.
עוטפים היטב שיהיה אטום לחלוטין ומכניסים בתבנית לתנור. או ל4 שעות על 180 מעלות, או לשעה על 200 ואז 5 שעות על 100 מעלות. הכי חשוב שהנוזלים ישארו ביחד עם הנתח העטוף ולא יזלו לתבנית. הכנה כזו משתמשת באדים שנוצרים סביב הבשר לריכוך פנימי ושימור הנוזלים גם כשהנתח מוכן.
בחרתם בבישול בסיר?
השלב החשוב הוא הצריבה של הבשר בצורה נכונה לפני הבישול.
מחממים את הסיר או המחבת היטב 2-3 דקות ואז מוסיפים את השמן ומיד את הבשר, כגוש או כקוביות, ומשחימים אותו מכל הכיוונים עד להזהבה. אחרי הצריבה תוכלו לבשל בכל דרך שתבחרו בהתאם למתכון שתבחרו.
בכל סוגי הנתחים, אם אתם תוהים מתי הבשר מוכן, התשובה היא "ברגע שהוא מתפרק בקלות לסיבים עם מזלג או כף". לא מתפרק, המשיכו בבישול עד שזה יקרה.
חשוב להקפיד לפני שפורסים גוש בשר, לתת לו לנוח מההכנה, 5-10 דקות, כדי שהמיצים שבו יפסיקו לנוע ויישארו בתוך הנתח גם לאחר הפריסה.
עכשיו גשו לעבודה ותהנו!
חג שמח
אנטריקוט ירושלים
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו