אחרי היוזמה של סיעת ישראל ביתנו לבטל את פגרת הפסח של הכנסת, והקריאה להמשיך את העבודה הפרלמנטרית השוטפת בין כנס החורף לכנס הקיץ, סיעת המחנה הממלכתי מבהירה את התנאי שלה להצטרפות למהלך.
לפי הודעת הסיעה: "יו"ר סיעת המחנה הממלכתי פנינה תמנו שטה הודיעה ליו"ר הקואליציה ח"כ אופיר כץ כי בכוונת המחנה הממלכתי לתמוך ביוזמה לא לצאת לפגרת כנס החורף, ובלבד שהמליאה והוועדות של הכנסת ידונו בתקופה זו אך ורק בנושאים הנוגעים למלחמה ובהסכמה".

מוקדם יותר דווח כי גם סיעת יש עתיד בראשות יאיר לפיד הצטרפו לקריאה למנוע את היציאה לפגרת הפסח, ופנו ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה לפעול לביטול הפגרה הקבועה.
בתגובה לכך אמר יו"ר סיעת ישראל ביתנו, ח״כ עודד פורר: "לאחר שלפיד וגנץ התלכדו מאחורי היוזמה, אני מצפה שנתניהו יצטרף גם הוא ליוזמת ליברמן וינחה לפעול לביטולה המיידי של הפגרה. לכולם ברור שבזמן שחיילינו נלחמים בחזית הצפונית והדרומית, הכנסת לא יכולה לצאת לפגרה. זה צריך להיות ברור גם לקואליציה".
מתי פגרת הכנסת?
לפי לוח השנה הפרלמנטרי המקובל, בדרך כלל אחרי חג הפורים ועד לאחר יום העצמאות הכנסת יוצאת לפגרה, בה לא מתקיימות ישיבות מליאה ורוב הוועדות לא פעילות, למעט בקשות מיוחדות ובמקרים שיש צורך או דרישה של חברי כנסת.

השנה, תקופת הפגרה אמורה להתחיל ב-7 באפריל ולהמשיך עד ה-19 במאי, אז יחל כנס הקיץ (שיסתיים ב-28 ביולי 2024)
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
לולי
בין גביר אתה צריך חופש
13:42 27.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יציאה לפגרה
תעיד על נתק סופי ומוחלט
23:52 20.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אצל השרים דווקא אוכלים טוב מבלים טסים
רגב בטיסות עם המשפחה ועם קומבינות גודקנופף אומר מה קשור אלינו המלחמה פה הכל טוב אנחנו אוכלים טוב
19:59 20.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גילי
יש מפלגות שמחפשות לקחת לעצמם קרדית ומתפרצות לדלת פתוחה,מכורח המציאות הביטחונית לא שייך לצאת לפגרה.
18:22 20.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר