בשבוע שעבר פגשתי חבר טוב איתו עבדתי יחד לפני עשר שנים. החלפנו חוויות, והוא סיפר לי שאחרי שבנו הקטן החלים מסרטן הוא הקים עמותה שמלווה משפחות של חולים עם מעטפת פסיכולוגית ותמיכה רגשית.

הוא סיפר שכל הזמן שהוא ואשתו היו סביב מיטת הילד החולה, הבית מאחור כמעט התפרק. הילדים היו בודדים, נתונים לחסדי חברים ושכנים, צמאים לאבא ואמא שלא יכלו להיות שם בשבילם. כזוג, הם בכלל לא נפגשו. במשך חודשים ארוכים כל מה שאמרו אחד לשני זה 'היי' ו'ביי' בהחלפת המשמרות בבתי החולים ובבית. העסק התחיל להתמוטט. כשהילד הבריא והיה להם שוב זמן לשבת מול עצמם ולהתבונן, הם הבינו שהעבודה האמיתית מתחילה עכשיו, ושיש להם דרך ארוכה של שיקום מהותי לפניהם.

והוא לא רוצה שזה יקרה למשפחות נוספות, אז הוא הקים עמותה שמנסה להוות כתף ומשען עבור משפחות של חולים, ולספק להם גם תמיכה כלכלית לייעוץ רגשי וטיפול פסיכולוגי.

הוא סיפר שהעמותה שלו מרכזת תחתיה כרגע בערך 150 משפחות, והביקוש רק הולך ועולה למרבה הצער. כאן הוא נאנח, ואמר שהוא לא בטוח שישרוד את זה, ואולי העמותה תתפרק בזמן הקרוב. הוא פשוט לא מצליח לגרום לה להחזיק את העלויות של עצמה.

זה היה נשמע לי תמוה. כי המטרה שלמענה הוא מתרים כל כך נוגעת ללב וכל כך חשובה, וביחס לארגונים אחרים היא נצרכת מאד ומשכנעת מאד. ועדיין, העסק לא תפס. הבנתי שנעשה פה משהו לא נכון. לילה שלם אחרי השיחה שלנו שברתי את הראש. הרי הוא יכול לפרסם את עצמו כמו שצריך, הוא פשוט לא יודע איך. וכך הגיע למצב שהוא פועל בתחום כל כך חשוב ומדובר, ועדיין לא מספיק אנשים יודעים מי הוא וכמה הפעילות שלו משנה את החיים של כל כך הרבה משפחות.

הבנתי שהוא פשוט לא יודע לפנות למשרדי ממשלה, לעיריות, לעסקנים, לקרנות. שהוא לא יודע לגייס תרומות, בכלל. מסתפק בכמה שקלים שזורקים לו חברים טובים שמעריכים את הפעילות, וזהו. והוא כל כך דל במשאבים, שבקושי לפעילות השוטפת הם מספיקים, ודאי שלא לפרסום, התרחבות וגיוס.

״זה לא הסיפור של עמותה אחת״, מסביר לי אברהם הלחמי, מנכ״ל טיק טק, ״במהלך קרוב לעשור בו אני נפגש עם מנהלי עמותות, שמעתי סיפורים דומים בלי סוף. וזה עצוב בעיקר למישהו כמוני, שיודע איך בעבודה נכונה הוא יכול להזניק את העמותה שלו קדימה ולהרחיב את הפעילות בלי סוף״.

״טיק טק יודעת שבעל העמותה עסוק. אנחנו יודעים שאין לו את הזמן והפניות הנפשית לעסוק בעניינים ״שוליים״ כמו לדאוג שהאתר יתעדכן בכל המידע השוטף, לטפל בבתי הדפוס וספקי המדיה שונים ועוד, מה שגורם לכל המטלות האלה להידחק לשוליים ולא להתבצע אף פעם. אנחנו גם יודעים שאין לו את הידע והניסיון לעשות את זה נכון״.

״אנחנו מבינים את זה ומכבדים את זה,״ משלים אותו שלמה היימן, מנכ״ל משותף בטיק טק ובעל ניסיון של 20 שנה בתחום העמותות, ״מנכ״ל עמותה המגלגל עשרות ומאות אלפי ש״ח בחודש באמת לא יכול ולא צריך להתעסק בניוזלטר ללקוחות או בבחירת כתבה לחג. יש לו מספיק על הראש״.

את זה בדיוק באה טיק טק לשנות. החברה קמה כדי לומר למנהלי הארגונים, עזבו את זה, תפילו הכל עלינו. אתם תתעסקו במה שאתם הכי טובים בו, בפעילות, ואנחנו נטפל לכם בכל המעטפת השיווקית.

צילום: יח"צ

מהי מעטפת שיווקית?

״אנחנו חיים בדור של רשתות חברתיות, ומאוד ברור היום שארגון שלא פעיל ברשתות החברתיות במובן מסוים פשוט לא קיים. מעבר לזה שכל עמוד וכל עוקב הם הזדמנות מצוינת לספר על הפעילות של הארגון, לשדר לקהל חוויות מתוך הפעילות ולהפוך אותו למעורב בהן, העמוד הוא קודם כל תעודת זהות, כל מי שנכנס אליו צריך לקבל תמונה ברורה מי הארגון הזה, מה הוא עושה?

״הלאה למנוע החיפוש הגדול והחשוב בעולם, גוגל. אדם שמקבל טלפון מארגון מסוים או עמותה, מסיים את השיחה ומיד נכנס לגוגל ומקליד את שם העמותה בחיפוש. אם הארגון שלך לא מופיע בשורה הראשונה, מקסימום השנייה, אתה לא קיים מבחינתו. הוא לא ידפדף עד תחתית העמוד ולא יעשה מאמץ רב למצוא אותך. שלא לדבר על כך שלפעמים מתחרים יכולים להשתלט על השורות הראשונות ולגרום לו לא לרצות להכיר אותך לעולם.

יש לך עמותה? תריץ חיפוש בגוגל, תבדוק איך נראה העמוד הראשון ואיפה אתם מופיעים בו. יש לכם אתר? באיזו תוצאה הוא ממוקם? כמה לינקים מגוגל מגיעים לאתר שלכם בכל חודש? מי עוקב אחרי הנתונים האלה?

אם אתם עושים עבודה מקצועית באמת, העמוד הראשון בגוגל יוביל לפחות ל-10 כתבות שונות עליכם באתרים מפורסמים. האתר שלכם לבד אמור לספק לגוגל מעל 10 קישורים לתחומים שונים בעמותה. אם אין לכם את כל זה, משהו חייב להשתנות. אתם לצערי לא מנצלים את היכולות שלכם.

״אנחנו יודעים שהרבה מנהלי ארגונים קוראים את הכתבה הזו ואומרים לעצמם, נו, אני יודע את כל זה. כמה פעמים ניסיתי לבנות אתר, כמה פעמים ניסיתי לעשות יחסי ציבור, כתבנו כתבות, העלינו פרסומים – אבל אני מרגיש אבוד, כל אחד מושך אותי לכיוון אחר. אחד מנסה להיות מנטור שלי בעשרות אלפי שקלים לחודש, השני מנסה לדחוף אותי להשקעה בפרסום של מאות אלפי שקלים וכל זאת מבלי להבטיח תוצאות בכלל.

אז מה ההבדל באמת בין טיק טק לכל חברה אחרת שכבר הציעה להם את שירותיה ואכזבה אותם?

״בראש ובראשונה אתה צריך מישהו שקם בבוקר, אוכל ונושם עמותות. לא משרד פרסום שנותן שירותים לעשרות חברות, אלא גוף שלם שעמותות הוא תחום המומחיות שלו. כל המנהלים בחברת טיק טק הם כאלה, אנשים שמלווים היום עשרות עמותות וארגונים בזמן נתון, ושוחים בתחום כבר שנים״, מסביר אברהם. ״טיק טק היא בעצם החברה היחידה בישראל שבונה מעטפת שיווקית למוסדות וארגונים. אין עוד אף אחד אחר שעושה את זה״. ״ואם תשאל אותנו מה הסוד״, אומר שלמה, ״זה בראש ובראשונה אסטרטגיה.

"אנחנו נשב איתך, נבין בדיוק מה הארגון שלך עושה, לאן אתה עוד רוצה להתפתח, מהם השאיפות והיעדים לטווח הארוך ולטווח הקצר, נבצע הערכת מצב, נאסוף את כל הנכסים המיתוגיים למקום אחד ונקבל החלטות מה וכמה לשנות, אם בכלל".

"בחברה נוספת שהקמנו, 'מיליונים', שעוסקת באופן ספציפי בגיוס כספים לעמותות וארגונים, אנחנו מעסיקים מעל 100 טלפניות במשרות מלאות יום יום ומאחוריהן מערך שלם של דיגיטל, איסוף לידים ופרסומות ברשתות," מספר היימן, "אנחנו נמצאים כל יום, כל היום, בממשק עם עמותות, ומבינים את הצרכים שלהן כמו שאף משרד אחר לא יכול להבין. כמות הלקוחות שיש לנו מהתחום הממוקד של העמותות מקנה לנו שעות כל כך רבות של עבודה מולן וצבירת ניסיון כל כך משמעותי, שאף משרד אחר שלא מתעסק עם זה מסביב לשעון לא יכול טכנית לצבור.

טיק טק עבורכם החל מתכנית אסטרטגית ועד איסוף לידים וגיוס כספים

השלב הראשון הוא תכנית אסטרטגית לקידום המטרות שנבחרו. נגדיר מי קהלי היעד שלנו, איפה אפשר ״לתפוס״ אותם, באילו מדיות הם נמצאים, ונגדיר תקציב שיווק חודשי שהעמותה יכולה לעמוד בו בכדי לקדם את מטרותיה. נטפל בנראות האתר או נקים אותו אם לא קיים עדיין. נדאג שיעלה בכל חיפוש בגוגל ונקדם אותו בהתאם לאלגוריתמים של הפלטפורמה. בנוסף לאתר, נבנה דפי נחיתה ממוקדים המקדמים מטרות ספציפיות.

״עד כאן אלה פעולות חד פעמיות, מכאן נעבור לתחזוקה שוטפת של פעילות המיתוג והפרסום. נייצר ונשלח אחת לחודש לרשימת תפוצה שנבנה ניוזלטר שיספר על הפעילות ויגלה כל מה שחדש בארגון. התוכן שם יהיה מרתק ורלוונטי, שנכתב בעזרת הקופירייטר שלנו שמתמחה בעמותות וארגונים, ומעוצב אצלנו במחלקת הסטודיו בשפת המותג שהגדרנו מראש, נשלח אותו לאלפי או עשרות אלפי התומכים בעמותה ונמשיך לייצר עוד ועוד כאלה.

ברשתות החברתיות נדאג לנראות מיטבית ושוטפת בכל העמודים של העמותה. אם צריך, אנחנו יודעים גם להקים אותם. נגייס עבור הארגון שלך משפיעני.ות רשת המחוברים לתחום הפעילות שלך, נדאג שייצרו חיבור חם ומרגש בין הארגון והפעילות לבין קהל היעד שלך, העוקבים שלהם. בנוסף, נהפוך את קטעי הוידאו מהטלפונים של העמותה לסרטונים קצרים ערוכים היטב, עם מסרים מחברים ומרגשים כדי לייצר מערכת יחסים עמוקה עם קהל היעד שלך.

גם בכל פתרונות הדפוס נטפל עבורכם. החל מעלון שבועי וכלה במגזין שנתי מקיף. נדאג שיעמוד לרשותכם לאורך כל השנה צוות מעצבות לכל העיצובים השוטפים של העמותה.

כי בטיק טק חיים ונושמים עמותות מהבוקר עד הלילה, וכל המחלקות שלנו מעסיקות אנשי מקצוע שיש להם התמחות ספציפית בנושא העמותות. הפתרונות אצלנו בישיבות הצוות נשלפים כמעט מהשרוול, וזו לא התנשאות כאן, זו רק היכרות עמוקה עם התחום וניסיון של המון המון שנים. אז אם אתם רוצים ליהנות מכל זה, פשוט דברו איתנו. אנחנו כאן כדי לעזור לכם.