עם הקור שמגיע לשיא ומזג אוויר חורפי שיימשך לפחות עד אמצע השבוע הבא, אין כמו להתנחם בערב שבת במרק עשיר ומשביע. לשם כך, ארגנו לכם מתכון למרק חומוס דלעת, עם נגיעות מהמטבח המרוקאי שניתן להכין בבית לגמרי לבד.

מצרכים

100 גרם שמן קנולה/סויה

300 גרם בצל קוביות

50 גרם שום פרוס

200 גרם סלרי קצוץ

300 גרם גזר קוביות

500 גרם דלעת קוביות גדולות

2 קופסאות שימורים של חומוס, מסוננות ושטופות

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

6 ליטר מים

25 גרם מלח

5 גרם פלפל שחור

5 גרם כורכום

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הגזר והסלרי, מוסיפים את המים, דלעת, חומוס, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש בינונית עד ריכוך הגזר. מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את הירוקים בסוף בישול. טועמים ומתקנים את הטעם בעזרת התבלינים אם צריך. מומלץ להגיש יחד עם כוסברה קצוצה.

המתכון באדיבות אלעד אמסלם, השף הראשי של "קפה גרג".