מתחילת מבצע 'צוק איתן', דובר כי אחת המטרות העיקריות של ישראל היא לפרז את רצועת עזה מנשק וממנהרות, אלא ששבועיים לאחר סיומה של הלחימה בעזה, נראה שהמטרה הזאת הולכת ומתרחקת. גורם מדיני בכיר אמר היום (ראשון) כי למרות כניסתה לתוקף של הפסקת האש לפני כשבועיים, חמאס החל בחידוש מלאי הרקטות ובמערכת ההברחות לרצועת עזה. בנוסף, על פי הדיווח, החל חמאס גם במלאכת שיקום המנהרות ההתקפיות שצה"ל הרס במהלך 'צוק איתן'.
כאמור, במהלך המבצע הרס צה"ל יותר מ-30 מנהרות ברצועת עזה, אלא שנראה כי בשעה שהצדדים אמורים לפתוח במגעים עקיפים בקהיר כדי להגיע להסדרה ארוכת טווח, חמאס מתכוון לאתגר את ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולבחון אם יגיב לפעולות ההתעצמות של הארגון. לנוכח אי השגת הסכם הפסקת אש מסודר, לא ברור כיצד תגיב ישראל על צעדי ההתחמשות וההתעצמות מחדש, ובעיקר – אם תפעל נגד חפירת מנהרות המובילות לשטח ישראל.
בתוך כך, מוקדם יותר התייחס שר החוץ, אביגדור ליברמן, לנוסחה המוצעת בימים אלו לפיה שיקום עזה יגיע רק בתמורה לפירוזה מנשק, ואמר כי לדעתו עזה לא תפורז. "לחשוב על פירוז תמורת שיקום זה לא ריאלי, אך חשוב מאוד שהנושא הזה ייכנס לתודעה. כולם רוצים פיקוח, אבל פירוז לא יהיה".
גם נשיא המדינה, ראובן (רובי ריבלין) התייחס לנושא פירוז הרצועה, ואמר כי היא תתאפשר רק כאשר עזה תפורז מנשק. לדבריו: "שיקום ובנייה מחדש של עזה הוא האינטרס שלנו, העולם החופשי. אם החמאס ישתמש בכסף שהעולם תורם לתושבי עזה לצורכי שיקום למטרותיו הצבאיות ולתקיפת ישראל זה יביא אותם למבוי סתום. לצד השיקום צריך לדאוג לפירוז הרצועה. אני לא מאמין בשיקום בלי פירוז, מפני שמשמעו התחלת הספירה לאחור עד המערכה הבאה. יחסים אנושיים בסיסיים קודמים לכל הסכם כתוב ואני אכן מצפה שיתפתחו בין העמים קודם כל יחסים על בסיס של אמון".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים