תושבים מודאגים מפתח תקווה וערי המרכז מדווחים על ערבים שמצלמים את הבניינים וכניסות הבתים. מאות פוסטים בפייסבוק מדווחים על הצילומים ומתייגים את משטרת ישראל.

גם איש התקשורת אברי גלעד מפרסם הבוקר כי ראה ערבים מצלמים את הבניין בו הוא מתגורר בצפון תל אביב וכך הוא כותב:

"תשמעו, לא בא לי להוסיף על המדורה, אבל בימים האחרונים משוטטים ערבים בשכונה שלי בצפון ת"א ומצלמים בתים. היום נעצרו שלושה, אתמול שניים. שוחררו לדרכם כמובן, אזרחי ישראל, מה הבעיה עם לצלם בתים. יש דיווחים כאלה ממקומות רבים בגוש דן. יש עדויות מאד מטרידות שמשהו מתבשל. יש לי תחושה שאנחנו כה המומים ועדיין תמימים. לא מבינים שאולי זה לא נגמר, אולי זה רק מתחיל. אולי דפוס הפעולה בעוטף ישוחזר ע"י צבא הפשע החמוש שקם בחברה הערבית. יעברו בית בית. בשביל מה הם מצלמים בתים? לאלבום ערי ישראל?"

לנסות להשיג נשק בכל מחיר

אברי גלעד מתאר בכאב כי העם לא ערוך ויש חובה להתארגן בנשק "אנחנו לא מתכוננים. לא ברמת העיר, לא השכונה, לא הבית. יש לנו עשר קופסאות תירס בממ"ד. זהו בערך. יש להתארגן היום להגנה על הרחובות והבתים. לפקוד את כל אוחזי הנשק. לנסות להשיג נשק בכל מחיר. אם אפשר, להציב מחסומים בכניסה לשכונות, עם שומרים חמושים. להתאמן יחד עם השכנים. להכיר אותם קודם".

גלעד מזהיר כי אימונים של אויב זה לא דבר תמים "יכול להיות שלא יקרה כלום. עדיף להיות מוכנים מאד. מיעוט בציבור הערבי בעל תודעת דאעש וכלי נשק של ברית נאטו, יכול להתהפך עלינו מחר בבוקר. הם מתאמנים ברצינות כבר זמן ארוך. יש ללמוד מניסיון התצפיתניות- כשהם מתאמנים זה לא בשביל למצוא תעסוקה לשעות הפנאי. אלה הכנות מעשיות".

הפוסט קיבל אלפי שיתופים והצית תגובות לכאן ולכאן.