ראש השנה בפתח ואיתו השאלה איזה אוכל מכינים לחג? האופציות רבות ומגוונות, מצורף מתכון לאופציה בשרית אך לא צפויה כל כך, המנה שיכולה לגוון לכם את החג.
אוסובוקו עגל על מצע של אושפלואו וטנזיה.
אוסובוקו עם העצם במשקל 2 קילו נמרח בסילאן נתבל בתערובת תבלינים שאוהבים אופציה לתיבול: כפית מלח חצי כפית פלפל שחור טחון כף אבקת בצל כפית אבקת שום2 כפות פפריקה מתוקה מעושנת מערבבים הכל היטב ומפזרים על הבשר עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ומעבירים לתנור בחום 150 מעלות לכ 4-5 שעות, עד שהבשר ממש רך.
לפני הגשה מחממים את התנור לחום גבוה, מוציאים את הבשר מנייר הכסף וצולים למשך כ 10 דקות עד להשחמה יפה. למי שיש מעשנה, כמובן שיהיה מעולה לעשן כ 5 שעות ואז לעטוף ולהמשיך עוד כ 5 שעות.
אושפלואו-מטגנים חצי קילו קוביות חזה טלה מוסיפים 3 בצלים קצוצים2 גזרים גדולים מגורדים מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת בצל. כשהטלה שחום מוסיפים 4 כוסות אורז וממשיכים לערבב ולטגן עוד מספר דקות. מוסיפים כ 6 כוסות מים רותחים, מנמיחים חום, מערבבים, טועמים את הנוזלים ואם צריך מתקנים מעט תיבול.
מבשלים מכוסה על חום נמוך. מומלץ להמשיך בסיום הבישול עוד כשעתיים מכוסה היטב בתנור על חום נמוך כ 100 מעלות.
לטנזיה-מטגנים 2 בצלים קצוצים משרים במים חמים כ 15 דקות: 150 גרם תאנים 150 גרם משמש 100 גרם שזיפים 50 גרם חמוציות 70 גרם צימוק בהיר 50 גרם צימוק כהה.
כשהבצל שחום מעבירים את כל הפירות היבשים שהושרו ונקצצו למחבת. מוסיפים חצי כוס דבש 2 מקלות קינמון מוסיפים כוס וחצי מים ומורידים להבה. מבשלים את הטנזיה עד לאידוי הנוזלים וריכוך הפירות היבשים.
מסדרים במגש חגיגי את האושפלואו עליו את הטנזיה החמה ומעל את האוסובוקו כשהוא נופל מהעצם.
מומלץ לפזר על המגש אגוזי מלך, שקדים, קשיו ואפילו צנוברים.
בתאבון, המתכון באדיבות מסעדת פיטמאסטר
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים