נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי התייחס היום (רביעי) ליחסים בין ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, זאת במהלך נאומו בכנס הניו יורק טיימס. בדבריו הזהיר כי "היחסים האישיים" של נתניהו ופוטין עלולים לפגוע ביחסים בין ישראל לאוקראינה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארכיון (באדיבות ערוץ כנסת)

"אם נתניהו רוצה לשמור על קשריו האישיים עם פוטין, כמובן שהוא יכול להמשיך לעשות את מה שהוא עושה" טען זלנסקי. "אבל אם הוא רוצה לשמור על היחסים ההיסטוריים בין ישראל לאוקראינה, הוא צריך לעשות כל מה שאפשר כדי להציל כמה שיותר אנשים".

עוד התייחס לטענותיו של נתניהו על כך שיבחן את האפשרות לספק מערכות הגנה ונשק לאוקראינה, זאת אל מול האזהרות של רוסיה לישראל שלא להתערב במלחמה. "דיברתי פעם אחת עם נתניהו מאז שהוא נבחר לראשות הממשלה, והוא מכיר היטב את הפרטים" אמר. "זה לא נשק התקפי נגד רוסיה, מדובר בהגנה על אזרחים. אני לא רוצה שישראל תאזן בין אוקראינה לרוסיה".