שר החוץ יאיר לפיד התייחס היום (שני) לסיכול נסיון הפיגוע האיראני כלפי יעדים ישראלים בחו"ל, וקרא לציבור להקשיב לאזהרת המסע ולא לנסוע כעת לטורקיה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"בעקבות אירועי השבועות האחרונים בתורכיה ואחרי סדרה של נסיונות לפיגועי טרור איראניים כלפי ישראלים שיצאו לנופש באיסטנבול, אנחנו קוראים לישראלים: אל תטוסו לאיסטנבול, ואם אין לכם צורך חיוני אל תטוסו לטורקיה" קרא לפיד. אם אתם כבר באיסטנבול, תחזרו לישראל בהקדם האפשרי".
"ארגוני הבטחון הישראלים, משרד החוץ, משרד ראש הממשלה, כולנו שותפים בשבועות האחרונים למאמץ אדיר שהציל חיי ישראלים. חלק מהם חזרו לארץ ומסתובבים בינינו בלי לדעת שחייהם ניצלו" הוסיף וסיפר. "אירועי הטרור האלה הם כלפי ישראלים שנסעו לחופש. הם בוחרים באופן מכוון אזרחים ישראלים כדי לחטוף אותם או לרצוח אותם. זה יכול ליפול על כל אחד. זו סכנה אמיתית ומיידית".
"אם תכננתם טיסה לאיסטנבול – תבטלו. אין חופשה ששווה את החיים שלכם, ואת החיים של היקרים לכם" קרא לציבור. "תקשיבו להנחיות שאנחנו מוציאים, אנחנו מעדכנים את ההנחיות כל הזמן בהתאם להערכת המצב".
"אני מבקש להודות מפה לממשלת טורקיה על המאמץ שהם משקיעים להגנה על חיי אזרחים ישראלים. התיירות לתורכיה חשובה לשתי המדינות, אבל גם הם מבינים שיש סיכונים שאסור לקחת. אני רוצה להעביר מפה גם מסר לאיראנים: מי שיפגע בישראלים לא יינקה. ידה הארוכה של ישראל תשיג אותו לא משנה איפה הוא יהיה".
"אנחנו מקווים ומאמינים שהאזהרה הזו לא תהיה לטווח ארוך. זוהי עונת התיירות, ונעשה כל מאמץ להביא תוך זמן קצר לרגיעה בטחונית שתאפשר לישראלים לשוב לתורכיה ולהנות מכל מה שיש לה להציע" סיכם. "עד אז, האזהרה בעינה עומדת ואני קורא לכל מי שתכנן טיסה למצוא יעדים אחרים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים