הסוף לבידודים? ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע היום (שני) כי הוא מתכוון לבטל כבר החודש את חובת הבידוד עבור חולי קורונה מאומתים. בדבריו אמר כי יציג את המתווה החדש עם חזרת הפרלמנט הבריטי מפגרת החורף ב-21 בפברואר, במטרה להתחיל בו בתחילת מרץ.
"בכוונתי להציג את האסטרטגיה החדשה שלי לחיים לצד הקורונה, עם חזרת הפרלמנט מן הפגרה" אמר ג'ונסון. "אני מצפה שנוכל לסיים עם ההגבלות המקומיות שנותרו, כולל הדרישה בחוק להיכנס לבידוד במקרה של בדיקה חיובית, חודש שלם מוקדם יותר מהמצופה". עם זאת, ג'ונסון הבהיר כי המהלך מותנה בהמשך המגמה החיובית של הירידה בתחלואת הקורונה במהלך השבועיים הקרובים.
כזכור, כבר בחודש שעבר דווח לראשונה כי ממשלת בריטניה מתכננת לבטל לחלוטין את החוק המחייב חולי קורונה מאומתים להיכנס לבידוד. ג'ונסון, שנקלע בשבועות האחרונים לסערה נרחבת סביב קיום מסיבות ואירועים במעונו הרשמי בזמן הסגרים בארצו, מעוניין לבטל את חוקי החירום שהונהגו בשנתיים האחרונות כחלק תכנית לטווח ארוך שתאפשר לציבור לחיות לצד הנגיף.
במשרד הבריאות המקומי צפויים לגבש בשבועות הקרובים סדרה של המלצות לציבור אשר יסבירו כיצד לנהוג במקרה של הידבקות בקורונה או חשיפה לחולה מאומת – אך לא תהיה אכיפה ומי שלא יפעל לפי ההנחיות לא ייקנס. "הרבה חוקים מיוחדים נקבעו במהלך המגפה, עקב מצב החירום העולמי. עכשיו כשאנחנו מגיעים לשלב שבו יש יותר שליטה על הדברים, ייתכן שהמגבלות והחוקים הללו כבר לא נדרשים – ובמקרה כזה, נפעל לבטל אותם בהקדם האפשרי" אמר גורם בכיר בממשלה הבריטית. "ראש הממשלה נחוש להחזיר את המדינה לשגרה כמה שיותר מהר".

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אורי
בנט בהסוואה של לבן בריטי...גם מטומטם
14:59 09.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר