פסטה פנה עם אגוזים ועשבי תיבול

כמובן שניתן להכין את הרוטב עם כל סוג פסטה ולאו דווקא פסטה פנה.

מרכיבים

חבילת פסטה פנה

150 גרם אגוזי מלך

150 גרם פיסטוקים קלופים

צרור עלי פטרוזליה

3-4 גבעולי בצל ירוק

3 שיני שום.

שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, לשים לב שהפסטה לא תתבשל יותר מידי, רצוי להגיע לדרגת אל דנטה. מסננים את הפסטה ללא שטיפה.

קוצצים את צרור עלי הפטרוזליה ואת הבצל הירוק.

קוצצים את השום ואת האגוזים והפיסטוקים.

מחממים בסיר כרבע כוס שמן זית ומוסיפים את האגוזים והפיסטוקים.

לאחר כדקה מוסיפים את הפטרוזליה, הבצל הירוק והשום הקצוץ.

מערבבים היטב, מתבלים במלח ובפלפל ולאחר כ- 3 דקות מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר.

מנמיכים את האש ומערבבים את הפסטה עם הרוטב. לאחר כ- 2 דקות מורידים מהאש ומגישים.