ראש הממשלה נפתלי בנט השתתף היום (חמישי) בטקס סיום קורס קצינים בבית הספר לקצינים בה"ד 1, במעמד הרמטכ"ל אביב כוכבי, מפקד זרוע היבשה, האלוף יואל סטריק, מפקד פיקוד ההכשרות והאימונים, האלוף מוטי ברוך, ומפקד ביה"ס לקצינים, אלוף משנה גיא לוי. בדבריו התייחס ראש הממשלה לפטירתו בטרם עת של מפקד חטיבת הנח״ל, אל"מ שרון אסמן ז"ל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דובר צה"ל)

"בשם אזרחי ישראל, אני מבקש לשלוח מכאן תנחומים למשפחתו של אל"מ שרון אסמן, מפקד חטיבת הנח"ל שהלך הבוקר לעולמו" אמר. "שרון היה לוחם, מפקד וקצין משכמו ומעלה. הוא הקדיש את חייו לשמירה על ביטחון ישראל. הוא פיקד, בין השאר, על גדוד נח"ל במבצע צוק איתן, נפצע וחזר ביום פציעתו לפקד על הגדוד במלחמה. עליו נאמר: ׳ממני תראו וכן תעשו׳. ליבנו עם משפחת אסמן היקרה".

בהמשך דבריו פנה לחיילים: "קצינות וקציני היבשה החדשים של צה"ל, אתם אלו שתובילו את התמרון הבא בעת שנידרש לו, אתם אלו שתממשו את עקרונות הקטלניות והאפקטיביות העומדים בבסיס התוכנית הרב-שנתית 'תנופה', אותה גיבש ומוביל הרמטכ"ל אביב כוכבי. אתם שתבטיחו כי ידו של צה"ל תהא על העליונה גם במבחנו הבא".

"בעוד כשבועיים ימלאו 15 שנים לפרוץ מלחמת לבנון השנייה. הייתה זאת הפעם האחרונה בה מימש צה"ל תמרון קרקעי רחב היקף. הייתי שם, כמפקד כח חי"ר במילואים, בעומק השטח. ראיתי איך נראית מערכה כאשר המוכנות אליה לוקה בחסר, והיעדים לוטים בערפל. צה"ל נמצא היום במקום אחר לגמרי. לוחמינו נחושים יותר, מקצועיים יותר, מצוידים יותר. אם וכאשר נידרש להפעיל את עוצמתנו – נהיה גם קטלניים יותר".

"כשם שאיננו ששים אלי קרב, כך איננו ששים אלי תמרון. אך אם נחשוב כי יעדי המערכה מחייבים תמרון, לא נהסס לממשו. והוא יהיה מסיבי ונמרץ" סיכם בנט. "ואז, נישא עיניים אליכם, קציני היבשה. אתם אלו שתובילו את התמרון. מסירותכם, נכונותכם, ועוז רוחכם – יובילו לניצחון".